Yandex.Metrica

Prima Casa continua in 2013 cu modificari importante!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Programul Prima Casa va continua macar pentru cateva luni in 2013, pana la epuizarea garantiilor acordate pentru acest an. Regulamentul va suferi modificari pentru a raspunde astfel problemelor ridicate de beneficiari.

Despre ce este vorba? Benificiarii s-au intrebat ce se intampla atunci cand locuinta lor nu va mai corespunde din punct de vedere tehnic in urma producerilor unor riscuri asigurate. Ce se va intampla daca locuinta lor va fi afectata de un cutremur sau de un incendiu?

Noul proiect de ordonanta de urgenta, va da posibilitatea acestor beneficiari sa schimbe locuinta actuala cu una corespunzatoare, cu conditia ca valoarea locuintei noi sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat. Acest lucru se va face cu acordul Ministerului de Finante si al bancii. De asemenea, vor putea beneficia de pe urma acestei modificari si acei beneficiari care constata vicii ascunse la locuintele achizitionate si care vor ajunge la o intelegere cu dezvoltatorii imobiliari.

“Actele normative care reglementeaza programul Prima Casa impun obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevad la acest moment posibilitatea exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice si finantatorului proportional cu procentul de garantare, cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei sau provocarii unor daune locuintei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natura a o face improprie utilizarii potrivit destinatiei”, se arata in proiectul OUG.

Sursa: www.ziare.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din „ecuatia imobiliara”? Ce se va intampla cu preturile?

Intr-un articol-interviu realizat de catre Efin.ro pentru portalul Ziare.com, colegul nostru Leonard Munteanu  a facut o analiza comparata a programelor Prima Casa si Noua Casa. Va prezentam mai jos articolul pe larg: Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", destinat doar pentru achizitia de locuinte noi, potrivit programului de guvernare 2013-2016 al Cabinetului Ponta II. Problema care apare[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon