Yandex.Metrica

Prima Casa 4: romanii prefera apartamentele cu 2 camere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Acum ca programul Prima Casa 4 este in plina si glorioasa desfasurare, a venit momentul sa facem un scurt rezumat a ceea ce s-a intamplat pana acum. Cu alte cuvinte, a venit momentul sa triem datele statistice si sa aflam, astfel, care sunt preferintele romanilor care au achizitionat locuinte prin intermediul creditelor cvasi-garantate de stat.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca cea mai mare pondere este detinuta de apartamentele cu doua camere si ca pe primele locuri in topul celor mai cautate centre urbane se afla Bucurestiul, Cluj-Napoca si Timisoara.

Premierul Emil Boc a declarat recent ca prin programul Prima Casa 4 au fost acordate, pana in prezent, 4.173 de garantii, in valoare de 160 de milioane de euro, din care 80 de milioane de euro de la cele 16 banci participante si restul de la stat, prin fondul de garantare.

Programul isi atinge scopul de a-i sprijini in primul rand pe cei care nu au casa, sa o achizitioneze si sa nu mai plateasca chirie“, a afirmat Boc dupa o intalnire cu conducerea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Programul guvernamental Prima Casa a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis, in martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si vor un confort sporit.

In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde credite Prim Casa.

Cei care intentioneaza sa achizitioneze locuinte prin intermediul imprumuturilor de factura ipotecara sunt pusi, in aceasta situatie de neasteptata implicare a institutiilor financiare in programul guvernamental, in fata unei aglomerari de oferte de toate tipurile.

Unul dintre motivele pentru care romanii inca nu se hazardeaza, parand a fi indiferenti la toate ofertele publice, este ca nu toate bancile au demarat creditarile in cadrului proiectului Prima Casa 4.

In aceste conditii, este mai mult decat clar ca potentialii clienti asteapta intrarea in acest program a tuturor institutiilor financiare, fiind mai dispusi decat in anii trecuti sa analizeze minutios si responsabil piata inainte de a solicita imprumuturile ipotecare.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa 4 se bucura de succes

Conform datelor furnizate de Banca Comerciala Romana, Programul Prima Casa 4 se bucura de un real succes, desi valoarea medie a imprumuturilor a scazut fata de programele anterioare. Banca Comerciala Romana anunta ca de la inceputul programului, in 5 luni, a acordat credite in valoara de peste 200 de milioane de Euro, valoarea medie a acestora fiind de 38.500 Euro,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa 4" a fost blocat

Ziarul Financiar ne informeaza ca programului Prima Casa 4 a fost blocat. Cu toate ca premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul lui aprilie ca aceasta a patra editie a proiectului imobiliar guvernamental poate debuta imediat dupa sarbatorile pascale, aspectele tehnico-legale s-au complicat inoportun. Se pare ca Prima Casa 4 nu poate fi demarat intrucat protocolul de colaborare cu Fondul[...]

Citeste mai mult
coming back soon