fbpx Yandex.Metrica

“Prima Casa 4” numara, pana acum, sapte banci participante

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca, in prima luna de la lansare, programul Prima Casa 4 se „mandreste” cu nu mai putin de 7 institutii financiare participante: BCR, BRD, CEC Bank, Millenium, Alpha, Piraeus si Banca Transilvania.

Iata ca predictiile unor specialisti intr-ale dinamicii imobiliare sunt invalidate in mod sistematic. S-a crezut ca Prima Casa 4 va influenta prea putin acest sector si ca prezenta-i artificiala pe piata va fi una ignorata si esentialmente irelevanta.

Se pare ca cetatenii romani sunt mult mai interesati de acest program guvernamental decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda instabilitatii economice, solicitarile de imprumuturi ipotecare depasesc toate asteptarile eminentelor cenusii.

In aceasta ordine de idei, nu mai putin de 16 institutii financiare si-au exprimat intentia de a participa la programul Prima Casa 4.

Banca Transilvania a demarat procesul de acordare de credite ipotecare la sfarsitul saptamanii trecute. Plafonul alocat de aceasta institutie financiara este de 25 milioane de euro, suma considerabil mai mica decat cele investite in primele trei editii ale programului Prima Casa.

Pentru Banca Transilvania, aderarea la programul «Prima casa 4» inseamna continuarea implicarii sale in cresterea ritmului creditarii in Romania si, in acelasi timp, un sprijin pentru cat mai multi dintre clientii sai, pentru a-si cumpara sau construi prima lor casa“, au explicat reprezentantii institutiei financiare.

Banca Transilvania percepe dobanda variabila formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%. Dobanda ajunge la 5,54% pe an la cotatia actuala a Euribor.

In ceea ce priveste creditul in lei, dobanda nominala este de 5,49% pe an (adica nivelul actual al Robor la trei luni), la care se adauga, insa, un comision lunar de administrare de 0,2%, ceea ce echivaleaza cu o marja de dobanda 2,4% pe an, aproape de maximul permis de lege pentru creditele Prima casa.

Cele sapte banci implicate in acest program  – BCR, BRD, CEC Bank, Millenium, Alpha, Piraeus si BT – acorda credite ipotecare in valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bancpost se alatura institutiilor financiare care acorda credite "Prima Casa 4"

Suntem informati ca, in prima luna de la lansare, programul Prima Casa 4 se „mandreste” cu nu mai putin de 8 institutii financiare participante: BCR, BRD, CEC Bank, Millenium, Alpha, Piraeus, Banca Transilvania si Bancpost. Iata ca predictiile unor specialisti intr-ale dinamicii imobiliare sunt invalidate in mod sistematic. S-a crezut ca Prima Casa 4 va influenta prea putin acest sector[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

CEC Bank acorda primele credite peste 4 saptamani

Programul Prima Casa 4 s-a dovedit a fi mult mai problematic decat s-a crezut initial. Cu toate ca decizia statului de a garanta doar 50% din creditele acordate a generat animozitati in mai toate sectoarele adiacente, bancile au accepat noile conditiile impuse guvernamental si au demarat procesul de revizuire a normelor interne. Cu toate acestea, am fost informati acum cateva[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 1 Comentarii

Diagnostic "Prima Casa 4"

Am fost informati acum cateva zile ca programul Prima Casa 4 a fost blocat din motive, din pacate, necunoscute noua. Desi oficialii Fondului National de Garantare au declarat recent ca acest proiect imobiliar cvasi-guvernamental este tinut in loc de insasi institutiile statului, institutii care intarzie sa aprobe documentele necesare, nu suntem inca lamuriti in ceea ce priveste problemele peste care[...]

Citeste mai mult
coming back soon