Yandex.Metrica

Prima Casa 4 intra in prelungiri!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem avertizati de cateva luni ca fondurile pentru Prima Casa 4 se epuizeaza incet-incet si ca programul va ajunge la final inainte de termenul stabilit. In asteptarea unui nou program guvernamental, reprezentantii statului vor suplimenta fondurile cu 200 de milioane de euro, o suma consistenta reprezentand o treime din plafonul total.

“Pentru anul 2012, plafonul garantiilor care pot fi emise potrivit art.1 alin.(3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, este de 200 milioane euro. Garantia se acorda in baza protocoalelor incheiate de finantatorii cu FNGCIMM, in condintiile impartirii in mod egal a riscurilor si a pierderilor intre statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, prin FNGCIMM si finantator”, se prezinta intr-un proiect de Ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

Aceasta initiativa era previzibila pentru ca si in etapele anterioare ale programului Prima Casa s-a procedat la fel. Pentru a putea beneficia de fonduri suplimentare, bancile trebuie sa anunte statul ca banii de care dispun in prezent se epuizeaza cu 30 de zile inainte.

“In mod normal, suplimentarile se fac prin redistribuire, de la bancile care nu au reusit sa cheltuiasca o suma importanta din plafonul alocat initial. De aceasta data insa, este vorba despre bani noi. Bani pe care Ministerul de Finante vrea sa ii obtina din alte surse”, au declarat surse din cadrul FNGCIMM( Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii).

De programul Prima Casa au beneficiat pana in prezent aproximativ 20.000 de romani, iar valoarea totala a locuintelor achizitionate din iunie 2011 pana in prezent ajunge la 400 de milioane de euro. In conditiile in care zilnic se primesc cereri de creditare in valoare totala de 2 milioane de euro, fondurile pentru actualul program se vor epuiza in maxim 2 luni.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

coming back soon