Yandex.Metrica

Preturile apartamentelor din Floresti in scadere de la inceputul anului !

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz Imobiliare pentru apartamentele situate in Cluj-Napoca si in localitatile vecine a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2014 o scadere de 5 euro/mp fata de primul trimestru. In conditiile in care preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca din aceeasi perioada au crescut, concluzia imediata este ca apartamentele din localitatile limitrofe s-au devalorizat cel mai mult.

Indice FlorestiAcest lucru este confirmat si de valoarea indicelui Blitz pentru Floresti, cea mai importanta zona imobiliara de la marginea Clujului. Media trimestrului al doilea pentru preturile publice ale apartamentelor din cea mai mare comuna din tara a fost de 514 euro/mp, fata de 520 de euro/mp in primul trimestru.

Trendul pentru Floresti este descrescator, de la inceputul anului pana in prezent apartamentele din Floresti pierzand 12 euro/mp, cea mai mare scadere de pret din zona Clujului! Astfel, in luna ianuarie indicele Blitz pentru Floresti era de 522 euro/mp, pentru ca in luna iunie, acesta sa raporteze valoarea medie de 510 euro/mp.

Colegul nostru, Razvan Roscaneanu, consilier imobiliar in cadrul biroului Blitz Imobiliare Floresti, a oferit cateva explicatii cititorilor blogului nostru:

“Apartamentele din Floresti s-au devalorizat constant, pierzand in medie cate 2 euro/mp pe luna, de la inceputul anului pana in prezent. Motivele sunt in primul rand locale, legate de infrastructura si de aglomeratie, desi nu putem sa nu remarcam eforturile din ultima perioada ale autoritatilor, concretizate in asfaltarea strazilor, amenajarea trotuarelor si introducerea noilor linii de transport in comun. In al doilea rand exista si motive generale, relansarea creditarii in conditii acceptabile indreptand tot mai mult atentia cumparatorilor spre apartamentele din Cluj-Napoca”.

chart_3 Sa intelegem ca nu exista cerere pentru apartamentele din Floresti?

“Nicidecum. Cerere exista pentru ca preturile apartamentelor din Floresti sunt la jumatate fata de cele din Cluj-Napoca, insa la capitolul oferte asistam la o concurenta reala intre apartamentele oferite de dezvoltatorii imobiliari si cele ale cumparatorilor din anii 2006-2008. Acestia sunt dispusi azi sa vanda, uneori in pierdere, pentru a se muta in Cluj, beneficiind de variantele de creditare avantajoase oferite de banci”, a completat Alexandru Marian, consilier in cadrul Blitz Imobiliare Floresti.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru apartamentele de vanzare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
coming back soon