Yandex.Metrica

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

cluj-city-view-1200x800Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a patra luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%.

Apartamentele cu un grad redus de confort, inregistreaza a doua luna de scadere, in principal datorita cererii scazute pe acest segment care, de-a lungul timpului, n-a beneficiat de aceeasi popularitate ca apartamentele cu 2 camere, in randul clientilor Prima Casa.

indicele BTZ martie

Apartamentele cu doua camere inregistreaza a 7-a luna consecutiva de crestere, un trend impulsionat mai ales de programul guvernamental, dar si de politica BNR de reducere a dobanzii de referinta. O astfel de locuinta are un pret public azi cu 300 de euro mai mult decat avea in aceeasi luna a anului trecut, diferenta inregistrata de indicele Blitz intre luna februarie 2015 si februarie 2014 fiind de 61 euro/mp.

indicele BTZ cartiere

Topul cartierelor clujene este dominat de Centru- 1168 euro/mp, urmat de Europa 1104 euro/mp si Grigorescu- 1096 euro/mp.

Analizand datele din tabel, observam faptul ca in unele cartiere preturile medii publice au scazut usor(Gheorgheni, Marasti, Europa), in timp ce in altele s-au inregistrat cresteri de preturi in februarie(Centru, Manastur, Grigorescu, Zorilor, Buna Ziua). Florestiul stagneaza pe masura ce numarul de oferte din cea mai mare comuna din tara este in crestere.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz tine cont de specificul pietei locale si de harta imobiliara a Clujului, oferind valori medii diferentiate pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca si cele din comunele invecinate.

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Crestere usoara a preturilor locuintelor in luna august. Vezi care este singurul cartier unde preturile au scazut!

Conform indicelui Blitz, atat apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca cat si cele din comunele invecinate, s-au apreciat usor in luna august 2014. Indicele Blitz pentru Cluj-Napoca a atins valoarea medie de 991 euro/mp, in crestere fata de celelalte luni de vara, semn ca ne asteapta o toamna activa in sectorul imobiliar. In ceea ce priveste tipul apartamentelor de vanzare, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

Indicele Blitz a crescut cu 12,99% în 2016, în comparație cu anul precedent!

2016 a reprezentat un an al creșterilor continue a prețurilor apartamentelor din Cluj-Napoca și din vecinătăți. Media indicelui Blitz pe Cluj a ajuns în 2016 la 1,184 euro/mp cu 119 euro mai mult decât în anul precedent, iar pe Cluj și vecinătăți, media înregistrată a fost de 1,025 euro/mp, cu 118 euro/mp mai mult față de 2015. Procentual, această creștere[...]

Citeste mai mult
coming back soon