Yandex.Metrica

Prețurile apartamentelor de vânzare au crescut în luna august cu aproximativ 4% în Cluj-Napoca și Florești. Vezi cauzele!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În luna august 2018 comparativ cu iulie 2018, atât în Cluj-Napoca, cât și în Florești s-au înregistrat creșteri de prețuri pe metru pătrat în cazul apartamentelor scoase la vânzare.

 • În Cluj-Napoca prețul a crescut cu 62 de euro (4%), de la 1.446 la 1.508
 • În Florești prețul a crescut cu 29 de euro (3,5%), de la 815 la 844

Toate zonele principale din Cluj-Napoca au înregistrat creșteri de prețuri pe metru pătrat la apartamentele de vânzare în luna august 2018 față de iulie 2018, excepție fiind doar cartierul Andrei Mureșanu. Aici prețul mediu a scăzut cu 11 euro pe metru pătrat. Cea mai mică creștere, conform Indicelui Blitz, se regăsește în Zorilor – 17 de euro, iar cea mai mare în Grigorescu – 110 euro.

În graficul de mai sus puteți observa diferențele de prețuri în principalele zone și cartiere din Cluj-Napoca, între luna iulie și august 2018. Cartierele sunt ordonate descrescător, de la cea mai mare diferență înregistrată la cea mai mică.

Cele trei zone care au întregistrat cele mai mari creșteri de prețuri la apartamentele de vânzare pe metru pătrat sunt Grigorescu, Gheorgheni și Iris.

 • Grigorescu: creștere de 110 euro/mp = 8%
 • Gheorgheni: creștere de 92 euro/mp = 6%
 • Iris: creștere de 74 euro/mp = 6%
 • Gruia: creștere de 73 euro/mp = 5%
 • Centru: creștere de 68 euro/mp = 4%
 • Mănăștur: creștere de 60 euro/mp = 4,5%
 • Mărăști: creștere de 38 euro/mp = 2%
 • Bună Ziua: creștere de 37 euro/mp = 3%
 • Dâmbul Rotund: creștere de 31 euro/mp = 2%
 • Între Lacuri: creștere de 31 euro/mp = 2%
 • Plopilor: creștere de 27 euro/mp = 1,5%
 • Zorilor: creștere de 17 euro/mp = 1%
 • Andrei Mureșanu: scădere de 11 euro/mp = 1%

Claudiu Nastasache, Senior Broker II – Team Leader Blitz, identifică printre motivele creșterilor prețurilor întoarcerea din concedii a locuitorilor care investesc în imobiliare și a celor care și-au planificat achiziționarea unei locuințe în acest an. De asemenea, ne aflăm în perioada în care la Cluj se întorc studenții și vin cei care acum își încep studii. Pentru o bună parte dintre ei, părinții caută să le cumpere o locuință.

Creșterile domină și prețurile apartamentelor de vânzare în funcție de numărul de camere, atât în Cluj-Napoca cât și în Florești.

În tabelul de mai sus puteți observa, în linii mari, traiectoria prețurilor pe metru pătrat, din iulie în august 2018, la apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca și Florești.

Apartamentele de 1 cameră din Bună Ziua, cele de 2 camere din Mărăști și de 4 camere din Grigorescu sunt singurele care, conform Indicelui Blitz, au urmat o traiectorie descendentă în ceea ce privește prețul de vânzare pe metru pătrat.

Secțiunile unde nu sunt menționate diferențe de preț sunt cele pentru care Indicele Blitz nu deține suficiente oferte de vânzare pentru a oferi cifre.

Claudiu Nastasache, Senior Broker II – Team Leader Blitz, adaugă că în cazul tipurilor de apartamente care au înregistrat fie scăderi de prețuri, fie stagnări, este vorba despre locuințe inițial supra-evaluate. Aspect care în general se redresează de la sine, acele apartamente neavând parte și de cereri.

Consider că trendul de creștere al prețurilor din luna august se va menine și în perioada imediat următoare. Mai mult de atât, ne așteptam ca odată cu sfârșitul verii și implicit sfârșitul perioadei de concedii, să crească numărul celor care vor fi interesati de achiziții în imobiliare.” – Claudiu Nastasache, Senior Broker II – Team Leader Blitz.

Pentru detalii suplimentare, puteți consulta Indicele Blitz*. Toate datele sunt furnizate conform acestuia.

*Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca și din vecinătăţi, exprimată în euro/mp. Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate ofertele publice din lunile iulie și august 2018, actualizate exclusiv din baza de date Blitz.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 3 ani 0 Comentarii

Prețurile apartamentelor au crescut și în septembrie în majoritatea cartierelor din Cluj. Vezi detalii.

În fiecare lună îți prezentăm evoluția prețurilor pe metru pătrat la apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca și Florești, conform Indicelui Blitz. Luna septembrie față de luna august prezintă atât creșteri de prețuri, cât și scăderi, preponderent în cele mai importante cartiere regăsindu-se totuși creșterile. Acest lucru nu diferă față de evoluția prețurilor din ultimele două - trei luni. Per total,[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon