Yandex.Metrica

Preturi ametitoare pentru locuintele din Mumbai!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ultimii ani interesul oamenilor de afaceri s-a indreptat catre diverse locuri de pe Glob, pentru a se pune la adapost in calea crizei financiare mondiale. Unul din aceste locuri este orasul indian Mumbai, renumit in principal pentru centrul sau cinematografic(Bollywood) care scoate anual cele mai multe productii cinematografice din lume. De asemenea, Mumbaiul detine pe teritoriul sau un parc national, iar aglomeratia urbana din jurul orasului ajunge in top 3 mondial cu 17 milioane de locuitori.

Dezvoltarea orasului din ultima perioada a atras ca un magnet atentia marilor companii, in capitala comerciala a Indiei avandu-si azi sediile institutii financiare si importante firme multinationale.

Acest lucru a dus inevitabil la o crestere semnificativa a preturilor pe piata imobiliara locala atat in privinta locuintelor “obisnuite”, dar mai ales in privinta imobilelor de lux.

Preturile medii ale locuintelor variaza mult, intre 900 si 6.700 de euro pe metru patrat, iar in cazul locuintelor de lux, poate ajunge pana la sume uluitoare, de peste 17.000 de euro pe metru patrat.

De asemenea, si chiriile au crescut, pentru un apartament de 200 de metri patrati, situat in partea sudica a orasului(zona cea mai cautata), platindu-se si 5.800 de euro pe luna.

Conform unui raport(The Wealth Report) dat publicitatii, Mumbaiul a crescut ca si importanta cu 118% in 2011, fiind pe primul loc in lume! Pe locurile urmatoare se situeaza Shanghai cu 91% si Sao Paolo cu 66%.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Renasterea Dubaiului!

Paradisul imobiliar din lumea araba, revine in atentia investitorilor dupa o perioada in care criza a lovit puternic zona cu cea mai exploziva ascensiune din lume. In primele 6 luni ale anului 2012, numarul tranzactiilor cu terenuri a crescut cu 21%, conform datelor oferite de Departamentul de Statistica. Acest lucru se datoreaza increderii de care se bucura Dubaiul in randul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
coming back soon