Yandex.Metrica

Pretul mediu al apartamentelor din Cluj la cel mai ridicat nivel de dupa criza. Vezi cat costa apartamentele din cartierul tau!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca a depasit pragul psihologic de 1.000 de euro/mp, inregistrand in noiembrie cea mai ridicata valoare din acest an.

Astfel, vanzatorii clujeni de apartamente isi asteapta cumparatorii in prag de sarbatori cu preturi medii publice de 1.004 euro/mp, in timp ce apartamentele din Cluj plus vecinatati(Floresti, Baciu, Apahida) au ajuns la nivelul de 872 eurp/mp, de asemenea cel mai ridicat nivel din acest an.

t1

In tabelul de mai sus putem observa cu usurinta faptul ca “vinovate” de aceasta crestere sunt in special apartamentele cu un grad mic de confort, de 1 sau 2 camere. Acestea au facut un salt consistent in luna noiembrie de 10, respectiv 12 euro/mp, semn ca optimismul din sfera politica a atins si economia. Acest lucru este absolut firesc, evenimentele majore din viata unui stat influentand intr-un mod mai mare sau mai mic toate celelalte sisteme componente.

Analiza pietei imobiliare si experienta acumulata ne indeamna sa fim rezervati in ceea ce priveste acest val de crestere, parerea noastra fiind aceea ca lucrurile se vor aseza in perioada imediat urmatoare si ca nu trebuie sa ne ingrijoram.

t2

Topul cartierelor clujene este dominat in continuare de Centru, in aceasta zona inregistrandu-se si cea mai mare crestere a mediei preturilor apartamentelor (+29 euro/mp fata de luna octombrie).

img indiceApartamentele din Floresti au pierdut in medie 5 euro/mp in ultima luna, proprietatile vanzatorilor privati reprezentand o concurenta reala pentru cele ale dezvoltatorilor imobiliari.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
coming back soon