Yandex.Metrica

Prețul apartamentelor de vânzare in Cluj continuă să crească și pe perioada verii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiar dacă perioada de vară reprezinta o încetinire sezonieră pentru piața imobiliară, în Cluj-Napoca prețurile continuă să crească, menținând trendul început în aprilie. Astfel, în luna iunie, prețul mediu de vânzare pentru apartamente a crescut cu 10 euro/mp, de la 1510 euro/mp în luna mai, la 1520 euro/mp în luna iunie.

Cea mai mare creștere de prețuri s-a înregistrat în cartierul Borhanci, un cartier în continuă dezvoltare. Astfel, prețul mediu de vânzare a crescut cu 101 euro/mp în luna iunie, comparativ cu luna mai. În luna iunie, prețul mediu a fost de 1424 euro/mp.

Urmează apoi cartierul Gheorgheni, cu o creștere de 77 de euro/mp; mai specific, prețul a crescut de la 1692 de euro/mp în luna mai, la 1769 de euro/mp în luna iunie. O creștere semnificativă de preț s-a înregistrat de asemenea și în cartierul Plopilor, 70 de euro/mp, de la 1699 euro/mp în luna mai, la 1769 euro/mp în luna iunie.”Luna iunie a continuat valul tranzacțiilor începute la sfârșitul primăverii. Tendința ascendentă a numărului de apartamente tranzacționate în această perioadă este vizibilă mai ales în perspectiva locuințelor achiziționate în scopul unei investiții, în cartierele cu grad mare de profitabilitate ale Clujului.” a explicat Ștefan Dumitraș, Broker I.

Creșteri importante de preț au avut loc și în cartierele Mănăștur, Zorilor și Mărăști. În cartierul Mănăștur, creșterea a fost de 56 de euro, de la 1283 de euro/mp în luna mai, la 1339 de euro/mp în luna iunie. În cartierul Zorilor creșterea a fost de 50 de euro/mp, de la 1626 de euro/mp în luna mai la 1676 de euro/mp în luna iunie. În cartierul Mărăști în luna iunie prețul a fost de 1523 euro/mp, comparativ cu 1564 de euro/mp în luna mai, creșterea fiind de 41 de euro/mp.

Scăderi semnificative de preț la vanzarile de apartamente în patru cartiere

În timp ce în majoritatea cartierelor prețurile apartamentelor continuă să crească, sunt și cartiere unde s-au înregistrat scăderi semnificative de preț. Cea mai mare scădere de preț a fost înregistrată în cartierul Dâmbul Rotund, de 130 de euro/mp. În luna mai prețul a fost de 1341 euro/mp în timp ce în luna iunie prețul a fost de 1211 euro/mp.

Locul doi în topul cartierelor care au înregistrat scăderi de preț este ocupat de cartierul Andrei Mureșanu. Scăderea a fost de 94 de euro/mp. În luna mai prețul a fost de 2037 euro/mp, în timp ce în luna iunie a scăzut la 1943 euro/mp.

O scădere importantă de preț a fost înregistrată și în cartierul Europa, unde în luna iunie prețul a fost de 1414 euro/mp, comparativ cu luna mai, când prețul a fost de 1500 euro/mp, rezultând o diferență de 86 de euro/mp. O scădere ceva mai redusă s-a înregistrat și în cartierul Bună Ziua, unde în luna iunie a fost înregistrată o scădere de 57 de euro/mp, de la 1496 euro/mp în luna mai, la 1439 euro/mp în luna iunie.”Clienții devin mult mai implicați în procesul de căutare activă a ofertelor, disponibilitatea acestora crescând proporțional cu durata zilelor, și implicit numărul de tranzacții” a explicat Ștefan Dumitraș, Broker I.

Prețul chiriilor a crescut din nou

După două luni în care prețul mediu al chiriilor pentru apartamente a scăzut, în luna iunie, prețul acestora a crescut din nou. Diferența de preț față de luna mai a fost de 25 de euro/mp. 

Cea mai mare creștere de preț a fost înregistrată în cartierul Andrei Mureșanu, 93 de euro/mp, de la 553 euro/mp în luna mai, la 646 euro/mp în iunie. 

Prețul chiriilor a crescut și în celelalte cartiere, diferențele față de luna mai fiind cuprinse între 22 și 49 de euro/mp.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 luni 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult
Acum 1 lună 0 Comentarii

Căldura duce din nou prețurile în sus!

Indicele Blitz a înregistrat în luna mai o medie de 1510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, când media a fost de 1473 euro/mp. După o scădere ușoară în luna aprilie, luna mai a venit din nou cu creșteri ale prețurilor pentru locuințe. Prețul apartamentelor a început din nou să crească Creșteri spectaculoase de preț au fost înregistrate[...]

Citeste mai mult
Acum 5 luni 0 Comentarii

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou. Cea mai mare creștere a prețurilor[...]

Citeste mai mult