Yandex.Metrica

Mijlocul verii imobiliare continuă tendința ușoară de corecție a prețurilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prețul  apartamentelor de vânzare din Cluj  în luna iulie este într-o ușoară scădere față de nivelul lunii precedente, indicele Blitz la nivelul orașului pentru acest tip de tranzacții fiind în coborâre cu 3.58%, până la valoarea de 1615 euro. Această valoare reprezintă media valorilor pe metru pătrat din prețurile cerute la vânzare, la nivelul apartamentelor din Cluj-Napoca.

Vechile cartiere dau tonul scăderilor prețurilor de vânzare

În special în rândul cartierelor ”tradiționale” s-a resimțit această scădere a prețurilor cerute pentru apartamentele de vânzare. Cartierul Grigorescu marchează cea mai abruptă evoluție cu o scădere de 13.3%, până la valoarea de 1446 euro/mp. Evoluții similare în scădere, dar nu atât de marcante, s-au înregistrat în cartierele Mănăștur, cu o coborâre a indicelui de 9.76% până la valoarea de 1340 euro/mp și în cartierul Mărăști, cu o scădere de 6.67% ajungând la valoarea de 1596 euro/mp.

Zona centrală marchează și ea o scădere modestă, de 1.06%, apartamentele de vânzare din această zonă ajungând la valoarea de 1966 euro/mp. 

Specialiștii Blitz raportează aceste scăderi la faptul că în aceste cartiere au manifestat o tendință de creștere graduală de mai multe luni, iar acum intervin niște corecții firești, deoarece proprietarii simt presiunea de a vinde proprietățile și arată mai multă flexibilitate și deschidere.

Pe de altă parte, s-au remarcat mici creșteri în alte cartiere, spre exemplu în Plopilor la apartamente de vânzare, cu o evoluție pozitivă de 3.59%, indicele Blitz ajungând la valoarea de 2116 euro/mp pentru apartamente de vânzare. Evoluții mai reduse au fost în cartierele Iris, cu o creștere de 1.39%, până la valoarea de 1390 euro/mp, și Zorilor, cu 0.96% evoluție pozitivă, la 1689 euro/mp valoare medie.

În Florești prețurile au rămas relativ neschimbate în ultimele 3 luni, în jurul unei valori medii de 936 euro/mp, această zonă fiind în continuare extrem de atractivă, atât ca preț mediu, cât și ca volum de oferte prezente pe piață.

Chiriile sunt în ușoară creștere, pe fondul unei stagnări a cererilor

Piața apartamentelor de închiriat cunoaște o stagnare, atât ca dinamică a cererilor, cât și a prețurilor, remarcându-se o ușoară creștere medie, la nivelul orașului, de 4.07%. Astfel, valoarea medie a unei chirii pentru un apartament în Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 379 euro/lună. 

Evoluții mai semnificative au avut loc în cartierele Plopilor și Mănăștur, cu scăderi de la 474 la 429 valoare medie a chiriei pe lună pentru un apartament, respectiv de la 336 la 319 euro pe lună pentru un apartament de închiriat. Tot o ușoară scădere, de 3%, se remarcă și în Florești, unde valoarea medie a unei chirii a ajuns la 259 euro/lună, de la 266 în luna precedentă.

Creșteri mai mari la chirii în Cluj s-au remarcat în cartierele Bună Ziua, cu o evoluție de la 422 la 445 euro/lună pentru un apartament, în Grigorescu, cu chirii în urcare de la 323 la 361 euro/lună, iar în Iris, chiria medie cerută în iulie fiind de 359 euro, față de 322 în luna precedentă.

Specialiștii Blitz sunt de părere că este în continuare o piață atractivă pentru potențialii chiriași, valorile chiriilor fiind în continuare semnificativ sub cele înregistrate la începutul anului, sau la finalul anului trecut. De asemenea, în funcție de evoluția situației anului școlar și universitar, e posibil sa existe o creștere a cererilor în ultimul trimestru, de aceea potențialii chiriași sunt sfătuiți să profite de prețurile încă avantajoase.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp. În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 1 an 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Sfârșitul anului a adus o scădere ușoară a prețurilor de vânzare al apartamentelor

Luna decembrie s-a încheiat cu o scădere ușoară a prețului mediu de vânzare al apartamentelor, comparativ cu luna noiembrie. După o creștere minoră de 14 euro/mp înregistrată în noiembrie, în luna decembrie prețul mediu de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca a scăzut din nou cu 28 euro/mp, de la 1538 euro/mp în noiembrie la 1510 euro/mp în luna decembrie. Luna[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare în creștere ușoară în luna noiembrie

După câteva luni în care prețurile apartamentelor au înregistrat scăderi mai mari sau mai mici, în luna noiembrie, piața imobiliară se află într-o revenire, iar prețurile apartamentelor de vânzare au început ușor să crească. După o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie, în luna noiembrie prețul mediu a crescut cu 14 euro/mp, de la 1479 euro/mp în luna octombrie[...]

Citeste mai mult
coming back soon