Yandex.Metrica

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie.

Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene

O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în cartierul Andrei Mureșanu, acolo unde prețul mediu a scăzut în luna septembrie cu 337 de euro/mp, de la 2007 euro/mp în luna august la 1670 euro/mp în luna septembrie. O altă scădere importantă a prețului mediu de vânzare al apartamentelor s-a înregistrat în cartierul Europa, 118 euro/mp de la 1501 euro/mp în luna august la 1383 euro/mp în luna septembrie.

Urmează apoi cartierul Gruia unde prețul mediu în luna septembrie a fost de 1471 euro/mp, cu 101 euro mai mic decât în luna august când prețul a fost 1572 euro/mp.  Una dintre cele mai mari scăderi de prețuri a fost înregistrată în Baciu 161 euro/mp. Astfel în luna septembrie prețul mediu a fost de 833 euro/mp, comparativ cu luna august când prețul a fost 994 euro/mp.

Cu doar două excepții, toate cartierele au înregistrat scăderi de prețuri la apartamente de vânzare comparative cu luna august, diferențe cuprinse între 1-47 de euro/mp.

Claudia Rus, Senior Broker II, a remarcat că imobilele vândute în luna septembrie au fost în mare parte oferte lansate la vânzare de mult timp, care au stat pe piață mai bine de 6 luni, și a fost necesară o reducere periodică a prețului pentru a le aduce la o valoare vandabilă.

Creștere spectaculoasă de preț în cartierul Plopilor

 

Cartierul Plopilor a avut pe parcursul anului cele mai mari diferențe de prețuri înregistrate de la o lună la alta. În septembrie, prețul a fost mai mare cu 351 de euro comparativ cu luna august. De la 1638 de euro/mp în luna august prețul a urcat în luna septembrie la 1989 euro/mp. Cel de-al doilea cartier în care prețul mediu a crescut în septembrie este Grigorescu. Aici în luna august prețul a fost de 1380 euro/mp mai mic cu 77 de euro față de luna septembrie când prețul a urcat la 1457 euro/mp.

În așteptarea studenților, prețul chiriilor a scăzut ușor

 

Proprietarii de apartamente au scăzut ușor prețurile în luna septembrie pentru a-i ademeni pe studenți. Astfel, în luna septembrie prețul mediu a fost de 454 euro/mp, o scădere de 13 euro/mp comparativ cu luna august când prețul înregistrat a fost de 467 euro/mp.

Pentru închirieri urmează o perioadă în care prețul va coborî ușor pentru ofertele rămase sau nou apărute, dat fiind că se înregistrează și o scadere a cereri” a declarat Bogdan Lucaciu, Senior Broker I.
Sunt două cartiere în care prețul chiriilor a crescut spectaculos: Grigorescu, cu o creștere de 61 euro/mp de la 366 euro/mp în august la 427 euro/mp în septembrie, și cartierul Între Lacuri unde creșterea a fost de 45 euro/mp de la 582 euro/mp în luna august la 627 euro/mp în luna septembrie.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 luni 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult