Yandex.Metrica

Prețul apartamentelor au înregistrat o scădere mai accentuată în luna octombrie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prețul mediu de vânzare al apartamentelor a continuat să scadă ușor în lunile trecute, culminând cu o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie. Astfel, în luna octombrie prețul mediu a fost de 1416 euro/mp față de luna septembrie când acesta a fost de 1549 euro/mp.

Scăderi semnificative de preț în cele mai multe cartiere

Cea mai mare scădere de preț a fost înregistrată în cartierul Gruia, 193 de euro/mp. În luna octombrie prețul mediu a fost de 1278 euro/mp în timp ce în luna septembrie a fost de 1471 euro/mp. O modificare semnificativă de preț a fost înregistrată și în cartierul Bună Ziua. Aici prețul mediu a scăzut în luna octombrie cu 106 euro/mp, de la 1417 euro/mp în luna septembrie la 1311 euro/mp. O altă scădere importantă a prețului mediu de vânzare al apartamentelor s-a înregistrat în cartierul Borhanci, 92 euro/mp de la 1403 euro/mp în luna septembrie la 1311 euro/mp în luna octombrie.

Și cartierul Mărăști a suferit o scădere importantă de preț comparativ cu luna septembrie. Astfel, în luna octombrie prețul mediu de vânzare a fost de 1464 euro/mp cu 86 de euro/mp mai mic decât în luna septembrie când a fost 1550 euro/mp. Urmează apoi două cartiere care au înregistrat fiecare o scădere de prețuri cu 80 de euro/mp. Astfel, în cartierul Plopilor prețul mediu a fost în luna septembrie 2042 euro/mp, iar în octombrie a scăzut la 1962 euro/mp. În cartierul Grigorescu în luna octombrie prețul mediu a fost de 1377 euro/mp, în timp ce în luna septembrie prețul a fost de 1457 euro/mp.

“Tendința de corecție devine tot mai vizibilă pe măsură ce ne apropiem de lunile de iarnă, luni marcate și în anii trecuți de o reducere a numărului de tranzacții. Scăderea prețurilor apare ca o consecință a micșorării numărului de clienți interesați de achiziții, care preferă să nu investească în acest sezon” a declarat Ștefan Dumitraș, Broker I Blitz.

Alte scăderi de prețuri au fost în cartierele: Zorilor, Între Lacuri și Gheorgheni, în medie cu 21 euro/mp.

Cartierul Andrei Mureșanu, revenire după scăderea spectaculoasă din luna septembrie.

Cartierul Andrei Mureșanu a fost singurul care a înregistrat o creștere de preț semnificativă, 141 euro/mp. Această creștere vine după scăderea spectaculoasă de preț din luna septembrie de 337 euro/mp. Astfel, în luna octombrie, prețul mediu a fost de 1811 euro/mp comparative cu luna septembrie când a fost 1670 euro/mp.

Prețurile au crescut ușor și în alte cartiere: Europa, 34 de euro/mp de la 1383 euro/mp în luna septembrie la 1417 euro/mp în luna octombrie, Mănăștur, 32 euro/mp, de la 1332 euro/mp în luna septembrie la 1364 euro/mp în luna octombrie,

Prețul apartamentelor de închiriat a scăzut din nou și în luna octombrie

Odată cu venirea studenților, proprietarii de apartamente au scăzut prețurile pentru a-i atrage pe cei care încă nu și-au găsit o locuință. Astfel, în luna octombrie prețul mediu al chiriilor a scăzut cu 31 de euro, de la 467 euro/mp în luna septembrie, la 449 euro/mp.

Sunt două cartiere în care prețul chiriilor a crescut semnificativ, Andrei Mureșanu, o creștere de 53 euro/mp de la 458 euro/mp în septembrie la 531 euro/mp în octombrie și cartierul Între Lacuri unde creșterea a fost de 59 euro/mp de la 627 euro/mp în luna septembrie la 686 euro/mp în luna octombrie.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 luni 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 3 zile 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare în creștere ușoară în luna noiembrie

După câteva luni în care prețurile apartamentelor au înregistrat scăderi mai mari sau mai mici, în luna noiembrie, piața imobiliară se află într-o revenire, iar prețurile apartamentelor de vânzare au început ușor să crească. După o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie, în luna noiembrie prețul mediu a crescut cu 14 euro/mp, de la 1479 euro/mp în luna octombrie[...]

Citeste mai mult
Acum 7 luni 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult