Yandex.Metrica

Preferinte “studentesti” in ceea ce priveste chiria!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Exista zone studentesti unde merita sa investesti in mod special sau Cluj-Napoca, prin excelenta, este un oras studentesc? Trebuie sa faci un efort financiar suplimentar daca urmaresti sa investesti in locuinte de inchiriat, doar pentru a te apropia de “zona facultatilor”? In articolul de mai jos ne propunem sa vedem de fapt ce-si doresc studentii, care sunt cele mai importante lucruri atunci cand cauta o chirie.

Evident, la o prima analiza, par a fi favorizate anumite zone ale orasului. Cartierele Centru, Gheorgheni, Zorilor si Marasti au anumite “zone studentesti” care sunt in topul preferintelor studentilor universitatilor clujene.

Ce-si doresc studentii?

1. Apropierea fata de facultate. Acest aspect, tradus in micsorarea drumului si deci a timpului necesar pentru a ajunge la cursuri ocupa(meritat) locul 1 in topul preferintelor studentilor ce stau in chirie. Si pentru ca, de regula, chiria nu este platita din propriile buzunare, aspectul financiar este trecut pe planul al doilea.

2. Chiria lunara. Nu este deloc de neglijat acest aspect, pentru ca, a fi student, presupune o serie intreaga de cheltuieli, iar chiria este, poate, cea mai mare dintre ele. De aceea multi aleg chirii in cartierele “nestudentesti” pentru conditii asemanatoare. Plusam aici cu faptul ca orasul Cluj-Napoca, datorita conditiilor geografice, este un oras “adunat”, cu distante relativ mici de parcurs dintr-un capat in celalalt, ne permitem sa declaram cartiere precum Manastur, Grigorescu, sau zone din celelalte cartiere, accesibile studentilor. Deci nu ezita sa investesti in orice zona cu conditia ca mijloacele de transport sa fie la indemana!

3. Libertatea. Alegerea de a locui in chirie si nu in campusurile universitare tine in primul rand de confort si libertatea pe care o chirie ti-o ofera. Fie ca locuiesc singuri sau mai multe persoane intr-un apartament, studentii prefera chiriile fie si numai pentru a evita privirile suspicioase ale portarului de la camin.

4. Posibilitatile de petrecere a timpului liber. Studiile arata ca studentii ar locui mai degraba in apropierea unui mall decat a unei biblioteci. De asemenea, un complex sportiv in apropiere, constituie un plus mai mare decat existenta unei sali de trainig sau a unui centru de calificare.

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Studentii, "responsabili" de 90% din totalul inchirierilor din Cluj-Napoca

Asa cum era de asteptat, piata chiriilor din Cluj-Napoca se invarte, la inceput de an universitar, in jurul preferintelor si exigentelor studentilor, situatie aparent inexplicabila daca luam in considerare faptul ca preturile apartamentor din localitatile din proximitatea urbei sunt cu pana la 50% mai mici. Dezvoltatorii imobiliari au investit intens in zonele din Floresti si Apahida, costurile de achizitie a[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Blitz Imobiliare a inregistrat o crestere de 274,27% in al doilea an de activitate, dominand autoritar la acest capitol topul companiilor imobiliare din Cluj-Napoca!

Ca urmare a articolului publicat in data de 1 august 2012, pe www.time4news.ro, compania Blitz Imobiliare Cluj-Napoca doreste sa aduca urmatoarele completari, pentru a oferi cititorilor o imagine completa asupra jucatorilor de pe piata imobiliara locala. In primul rand, suntem onorati sa facem parte din acest top, al celor mai importante 5 agentii din Cluj-Napoca, in prezenta unor nume de[...]

Citeste mai mult
coming back soon