Yandex.Metrica

Polonia isi restaureaza castelele pe banii cumparatorilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O initiativa a guvernului polonez ar putea fi copiata cu succes si in Romania, unde foarte multe dintre cladirile cu valoare istorica sunt intr-o stare avansata de degradare.

Polonia isi restaureaza castelele pe banii cumparatorilor!Polonezii si-au scos castelele si conacele la vanzare pentru bani de nimic, dar respectand un plan bine-determinat in ceea ce priveste reconditionarea acestora precum si unul investitional deloc de neglijat. Mai mult, acei cumparatori care nu si-au respectat aceste obligatii asumate prin contract, au fost deposedati de bunurile dobandite.

Nu mai putin de 20 de conace au fost deja vandute, din cele 30 scoase la vanzare, iar alte 140 de astfel de proprietati din patrimoniul statului polonez, controlate de Ministerul Agriculturii din aceasta tara, isi asteapta cumparatorii. Cladirile au fost construite incepand cu perioada Renasterii si pana in preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar preturile de achizitie variaza mult, intre 22.000 de dolari si 640.000 de dolari.

Preturile de achizitie, asa cum am aratat deja, sunt nesemnificative in comparatie cu investitiile ulterioare. De exemplu, cumparatorii unui palat din perioada Renasterii, care l-au achizitionat cu 330.000 de dolari, au cheltuit numai in primul an aproximativ 1 milion de dolari cu lucrarile de reabilitare.

Cine-si poate cumpara un castel in Polonia?

Respectand conditiile contractuale, oricine are acces la aceste proprietati. Mai mult, pentru cetatenii Uniunii Europene nu exista niciun fel de restrictie, doar cei din afara uniunii fiind obligati sa obtina un permis special din partea guvernului polonez.

Asa cum era de asteptat, zona cea mai “populata” cu astfel de cladiri este Silezia Inferioara, fosta provincie a Germaniei, o zona preferata de nobilimea din acea vreme, ceea ce a facut ca aproape fiecare sat sa beneficieze de un castel sau de un conac. Numai in aceasta zona statul mai detine circa 150 de imobile cu valoare istorica, ce vor urma, cel mai probabil, exemplul celor vandute deja.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon