Polita de asigurare obligatorie acopera doar 20.000 de euro din valoarea unei locuinte

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Incepand de astazi, cei care nu si-au incheiat polita de asigurare obligatorie a locuintei vor fi amendati, sau cel putin aceasta este masura coercitiva impusa de oficialii guvernamentali.

Avand in vedere, insa, ca urmeaza „circul” electoral, primarii vor inchide un ochi, sau chiar doi, in speranta ca cetatenii romani vor vedea in aceasta atitudine bonoma una dintre calitatile esentiale ale unui lider ideal.

Eminentele cenusii care ne conduc au decis ca intarziatii sa plateasca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Acestea fiind spuse, trebuie sa va reamintim faptul ca polita obligatorie standard acopera doar 20.000 de euro din valoare locuintei asigurate. Cei care vor sa-si protejeze complet proprietatile trebuie sa incheie niste polite de asigurare suplimentare, polite care costa intre cateva sute si cateva mii de euro, in functie de valoarea locuintei, anul constructiei, localitate si de riscurile acoperite.

Cei de la Imopedia.ro au trecut in revista principalele „caracteristici” ale acestei polite suplimentare.

Printre riscurile care pot fi acoperite de asigurarea facultativa se numara: incendiu, trasnet, explozie, furt prin efractie, vandalism, caderi de corpuri, inundatie de la vecini, lovirea casei de catre vehicule (altele decat cele care apartin asiguratului si membrilor familiei), proteste, avarii accidentale produse la instalatiile de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala si altele.

Astfel, pentru imobile construite dupa 1978, cu valoare de constructie de 1200 euro/mp, pretul mediu este:

• Pentru un apartament cu doua camere, de 50 mp, la o suma asigurată de 60.000 euro, prima de asigurare este de 90 euro/an

• Pentru o locuinta cu trei camere, de 70 mp, la o suma asigurata de 84.000 euro, prima de asigurare este de 126 euro/an

• Pentru o casa de 100 mp, la o suma asigurata de 120.000 euro, prima de asigurare este de 204 euro/an

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.