Yandex.Metrica

Pleaca Nokia, vine Bosch

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Premierul ne aduce la cunostinta ca guvernul negociaza cu diversi investitori straini pentru a umple golul pe care-l va genera inchiderea fabricii Nokia. Desi negocierile cu germanii de la Bosch au inceput deja, reprezentantii companiei exprimandu-si interesul in deschiderea unei unitati de productie in judetul Cluj, Emil Boc a refuzat sa dea informatii concrete in ceea ce priveste aceasta noua investitie de proportii considerabile

Se pare ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu a fost dictata de evolutia afacerilor la nivel mondial, sistarea activitatii neavand nimic de-a face cu actiunile autoritatilor centrale si judetene.

Am primit asigurari ca pana la 31 decembrie se continua productia in ritm normal si ca in urmatoarele trei luni se fac plati catre angajati“, a spus Boc, adaugand ca guvernul nu are instrumente pentru a negocia felul in care Nokia pleaca din Romania. “In cazul Nokia nu s-a acordat ajutor de stat pentru ca guvernul sa poata sa aiba vreo pretentie. Ne vom implica insa in ceea ce inseamna reconversia profesionala a oamenilor ramasi fara loc de munca. Decizia a fost foarte rapida si luata intr-un interval foarte scurt de timp.”

Nokia a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica va functiona pana la sfarsitul anului, iar salariile se vor plati pana in martie 2012.

Premierul a confirmat ca decizia Nokia de a parasi Romania va afecta prognozele de crestere economica pe anul viitor, compania fiind, in 2010, al doilea mare exportator al tarii.

Ceea ce se intampla in Europa si in lume ne afecteaza pentru anul viitor. Decizia Nokia este o consecinta a acestor evolutii. Incercam sa minimizam cat se poate aceste efecte, sa atragem noi investitii, sa le dezvoltam pe cele existente, astfel incat cresterea economica sa nu mai fie afectata“, a declarat premierul.

Emil Boc nu a dat detalii in privinta negocierilor pentru o investitie a companiei germane Bosch la Cluj, anuntata de conducerea Consiliului Judeţean (CJ).

Cat timp negocierile cu investitorii sunt in derulare nu pot face declaratii. Eu vorbesc cand semnez!“, a spus Boc, adaugand ca judetul are un avantaj strategic in analizele investitorilor datorita infrastructurii de care dispune Clujul.

Preşedintele CJ, Alin Tise, a anuntat ca exista negocieri in derulare cu reprezentantii concernului Bosch, interesat de o investitie la Cluj, iar germanii au confirmat ulterior analizele in derulare. Unitatea de productie ar urma sa fie realizata intr-unul din parcurile industriale din subordinea CJ Cluj.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Si totusi Bosch vine la Cluj!

In ultima perioada am fost asaltati de stiri diferite in privinta halelor Nokia de la Jucu, iar lista "interesatilor" a cuprins nume mari, cum ar fi: Terapia, Bosch, Samsung, etc. Odata cu deschiderea fabricii din Serbia, Bosch a parasit de curand lista, sau cel putin asa eram anuntati, insa, iata ca situatia sta absolut altfel: "Se discuta doua variante- una[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Compania finlandeza Terapia vrea sa investeasca in parcul industrial din Jucu

Presedintele administratiei judetene, Alin Tise, ne anunta ca halele Nokia vor fi, cel mai probabil, preluate de Terapia, reprezentantii companiei finlandeze exprimandu-si interesul pentru parcul industrial din Jucu. Desi negocierile sunt in faze avansate, decizia finala inca nu a fost conturata, existand, astfel, posibilitatea unei renuntari de ultim moment. In cazul in care Terapia va prelua halele abandonate de Nokia,[...]

Citeste mai mult