Yandex.Metrica

Planul Urbanistic General aduce noi reglementari pentru centrul istoric al Clujului!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In prevederile atat de asteptatului PUG( Plan Urbanistic General), care se afla in ultima faza inaintea aprobarii, centrul istoric al Clujului este vazut ca o zona cu functiuni mixte, comerciala, de birouri, dar si de locuire. Astfel, se deschide usa dezvoltatorilor care tintesc aceste domenii.

“Vedem centrul istoric ca o zona puternic mixata, unde locuirea exista si este conservata. Astfel, daca sunt doar activitati comerciale si de afaceri, vom avea doar un mare aflux de oameni care vin dimineata si un centru care seara se goleste”, a declarat Adrian Borda, sef de proiect pentru noul PUG.

Ne oprim putin la aceste cuvinte ale domnului arhitect. Citind printre randuri, intelegem ca in viitor nu ar trebui sa ne mire constructia unor blocuri de locuinte in zona centrala, blocuri care, arata regulamentul, trebuie sa prezinte si alte functiuni( spatii comerciale la parter, de exemplu). Probabil exista diferente majore intre ceea ce intelegem noi si domnul Borda, atunci cand vorbim despre “conservare”. Centrul nu se populeaza daca il impanzim de blocuri noi si cu atat mai putin, valorile istorice nu se conserva. Centrul marilor orase este al turistilor( si nu numai), interesati de divertisment, de alimentatie publica, de povesti, de istorie si, in cazul tuturor, de curatenie si de implicare.

Vor fi interzise cladirile monofunctionale, decat daca acestea vor fi institutii publice sau constructii turistice( hoteluri, pensiuni). De asemenea, comertul “la geam” va fi interzis in zona ultracentrala, iar spatiile comerciale sunt obligate sa permita accesul clientilor direct din strada( pentru spatiile de birouri, accesul se poate face din gang).

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Uite PUG-ul, nu e PUG-ul!

Noul sport local al Primariei Cluj-Napoca este amanarea aprobarii Planului Urbanistic General. Sportul a prins atat de bine incat mai sunt doar cateva luni pana cand se vor implini 3 ani de la termenul limita pana la care PUG-ul trebuia sa fie aprobat. Dupa trei ani de discutii si amanari, Noul PUG se va naste deja batran. Consiliul Judetean Cluj[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Pipera Clujului se redefineste!

Strada Buna Ziua va putea "gazdui" in viitor cladiri cu functiuni mixte, conform reglementarilor noului Plan Urbanistic General, aflat in faza ultimilor dezbateri inainte de aprobare. In zona strazii Buna Ziua s-a construit mult, pe orizontala sau pe verticala, organizat sau mai putin organizat, ceea ce a facut ca zona sa fie introdusa in categoria celor care nu se mai[...]

Citeste mai mult
coming back soon