Yandex.Metrica

Plafonul pentru Prima Casa 4 va fi de 700 milioane de euro

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Programul Prima Casa 4 va fi demarat in luna mai, dupa ce noile norme metodologice aprobate recent de guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial. Sunten informati via www.imobiliare.ro ca plafonul total de creditare al acestui proiect imobiliar va ajunge la suma de 700 milioane de euro.

Conform spuselor Simonei Muresan, director adjunct în cadrul Direcţiei Juridice şi Conformitate a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), statul a garantat pana acum credite in valoare de 1, 54 miliarde de euro.

Analistii pietei imobiliare sustin ca impartirea responsabilitatilor de garantare intre stat si bancile participante la programul Prima Casa 4 va marca tranzitia acestui segment catre normalitate. Desi unele voci sustin ca prorgamul Prima Casa nu a influentat decat minimal piata imobiliara, cel putin la nivel cantitativ, analistul Victor Zaharia, branch managerul agentiei Coldwell Banker Opera, este de parare ca cei 5% dintre cumparatorii care au apelat la acest proiect imobiliar au dat incredere si restului de 95% din piata.

Desi s-a obiectat vehement ca Prima Casa a blocat scaderea preturilor, acelasi Victor Zaharia a declarat ca programul guvernamental a stimulat piata mobiliara in mod pozitiv, stiut fiind faptul ca potentialii clienti nu incheie tranzactii pe o piata in scadere, asteptandu-se mereu ca preturile sa fie si mai mici. Cu alte cuvinte, o piata imobiliara stabila este de preferat uneia in picaj constant.

Premierul Emil Boc a declarat recent ca bancile care vor sa participe la Prima Casa 4 au la dispozitie 3 luni pentru a se inscrie in mod oficial.

BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa 4" a fost blocat

Ziarul Financiar ne informeaza ca programului Prima Casa 4 a fost blocat. Cu toate ca premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul lui aprilie ca aceasta a patra editie a proiectului imobiliar guvernamental poate debuta imediat dupa sarbatorile pascale, aspectele tehnico-legale s-au complicat inoportun. Se pare ca Prima Casa 4 nu poate fi demarat intrucat protocolul de colaborare cu Fondul[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu par sa fie interesati de "Prima Casa 4"

Conform datelor culese si sistematizate de Fondul National de Garantare, interesul cetatenilor romani pentru creditele ipotecare oferite in cadrul programului Prima Casa 4 este relativ redus. In aceasta ordine de idei, se pare ca solicitarile unor astfel de imprumuturi cvasi-garantate de stat sunt de sapte ori mai putine decat in cea de-a treia etapa a acestui proiect guvernamental. Institutiile financiare[...]

Citeste mai mult
coming back soon