fbpx Yandex.Metrica

Piraeus Bank acorda credite in cadrul programului “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Programul Prima Casa 4 a fost intampinat cu scepticism, cei mai multi specialisti ai sectorului imobiliar fiind de parere ca influenta acestui proiect guvernamental este artificiala si, deci, inoperanta.

Mai mult decat atat, s-a ajuns la concluzia aproape unanim acceptata ca cetatenii romani vor evita aceasta sursa de credite si vor astepta stabilizarea contextului economic.

Conform acest predictii, bancile isi vor concentra eforturile in a concepe si lansa programe de creditare alternative, ignorand Prima Casa si relevanta-i derizorie pe piata imobiliara din Romania.

Iata, insa, ca judecatile de valoare lansate cu aplomb sunt infirmate de fiecare institutie financiara care decide sa participe la acest program, predictiile diversilor experti devenind simple afirmatii facute in necunostinta de cauza.

In aceasta ordine de idei, cei de la Bloombiz ne informeaza ca Piraeus Bank Romania s-a alaturat institutiilor financiare suficient de stabile pentru a acorda credite ipotecare prin intermediul programului Prima Casa 4.

Conform reprezentantilor acestei banci, plafonul alocat imprumuturilor va fi epuizat pana la finele acestui an.

Avand in vedere interesul constant al clientilor pentru finantarile prin intermediul acestui program guvernamental atractiv datorita conditiilor de creditare garantate, estimam ca plafonul disponibil pentru Piraeus Bank Romania va fi integral utilizat pana la sfarsitul acestui an“, a declarat seful departamentului dezvoltare produse si procese in cadrul Piraeus Bank Romania, Roxana Halmageanu.

In noua forma, programul se adreseaza atat persoanelor care nu detin o locuinta, cat si proprietarilor actuali ai unei locuinte cu o suprafata utila mai mica de 50 metri patrati, care nu a fost dobandita prin programul Prima Casa.

Suma minima acordata de banca in cadrul acestui program este de 10.000 de euro, iar valoarea maxima a imprumutului este cuprinsa intre 57.000 euro si 71.250 euro. Perioada de creditare este de maximum 30 de ani.

Dobanda aferenta imprumuturilor in moneda nationala este de 2,5%, plus ROBOR la trei luni si cea perceputa pentru creditele acordate in euro este de 4%, plus EURIBOR la trei luni.

Actuala etapa a programului Prima Casa permite acordarea promisiunilor de garantare, fapt care ofera potentialilor clienti optiunea de a rezerva finantarea ulterioara necesara achizitionarii unei locuinte aflate in constructie.

Acest tip de credit poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii (categorie in care se incadreaza si personalul navigant), pensii, chirii, drepturi de autor, dividende, sau alte activitati independente reglementate prin lege.

 Creditele acordate prin intermediul programului Prima Casa 4 sunt disponibile in toate sucursalele Piraeus Bank Romania.

Sursa: Bloombiz

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa 4 se bucura de succes

Conform datelor furnizate de Banca Comerciala Romana, Programul Prima Casa 4 se bucura de un real succes, desi valoarea medie a imprumuturilor a scazut fata de programele anterioare. Banca Comerciala Romana anunta ca de la inceputul programului, in 5 luni, a acordat credite in valoara de peste 200 de milioane de Euro, valoarea medie a acestora fiind de 38.500 Euro,[...]

Citeste mai mult
coming back soon