Yandex.Metrica

Pipera Clujului se redefineste!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Strada Buna Ziua va putea “gazdui” in viitor cladiri cu functiuni mixte, conform reglementarilor noului Plan Urbanistic General, aflat in faza ultimilor dezbateri inainte de aprobare.

In zona strazii Buna Ziua s-a construit mult, pe orizontala sau pe verticala, organizat sau mai putin organizat, ceea ce a facut ca zona sa fie introdusa in categoria celor care nu se mai pot repara “cum trebuie”.

Discutiile au pornit de la un proiect inaintat Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism(CTATU) de catre un beneficiar privat, care doreste sa construiasca un ansamblu de locuinte colective, spatii comerciale, spatii verzi si dotari sportive. Ansamblul ar urma sa “muste” din terenul dedicat “centrului de cartier” si, de asemenea, o partea a sa s-ar suprapune peste magistrala de gaz, fiind necesare aprobari suplimentare.

“Asa cum toate cartierele vechi au centre, si Buna Ziua ar trebui sa aiba. Daca asa a fost prevazut, trebuie sa tinem cont de asta. E un cartier important si in dezvoltare”, a precizat primarul Emil Boc.

Totusi, de-a lungul timpului, au fost aprobate mai multe centre pentru cartierul Buna Ziua si au ramas in stadiul de proiect, fiind amanate mai ales dupa caderea pietei imobiliare. Astfel, noul proiect ar putea fi aprobat iar cele 35 de apartamente colective construite.

“Exista zone pe care noul PUG nu prea poate sa le repare asa cum trebuie, iar Buna Ziua e una dintre ele. Se prevede insa ca de-a lungul arterei principale sa se realizeze dotari si functiuni mixte in proportie mare, iar in adancime, pe partea din spate a parcelelor-locuinte, individuale sau colective mici”, a declarat Eugen Paunescu, membru CTATU si arhitect in cadrul echipei ce lucreaza la noul PUG.

Acesta este de parere ca noul proiect ar trebui sa fie legat si de alte parcele din zona:

 

“Nu se poate aproba un singur proiect cu un carnat de constructii. Regimul de inaltime propus mi se pare potrivit, dar pentru a se rezolva corect dezvoltarea in zona este nevoie de colaborarea mai multor vecini”, a completat Paunescu.

 

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Planul Urbanistic General aduce noi reglementari pentru centrul istoric al Clujului!

In prevederile atat de asteptatului PUG( Plan Urbanistic General), care se afla in ultima faza inaintea aprobarii, centrul istoric al Clujului este vazut ca o zona cu functiuni mixte, comerciala, de birouri, dar si de locuire. Astfel, se deschide usa dezvoltatorilor care tintesc aceste domenii. "Vedem centrul istoric ca o zona puternic mixata, unde locuirea exista si este conservata. Astfel,[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cartierul Buna Ziua sau Incompetenta urbanistica

Buna Ziua este cel mai nou cartier din Cluj-Napoca. Proaspat si "verde" cum se prezinta orice produs abia scos "din fabrica", al nostru cartier juvenil debuteaza cu o serie de probleme care mai de care mai pertinente. Ultima astfel de neconcordanta cu valorile mai mult sau mai putin relevante ale diverselor institutii de mai mica sau mai mare anvergura a[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.