Yandex.Metrica

“Pipera Clujului” din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la valoarea de 983 euro/mp.

Indicele Blitz februarie 2014“Aceasta crestere de pret de numai 5 euro/mp in doua luni(indicele Blitz era de 978 euro/mp in decembrie 2013) este neinsemnata pentru o piata imobiliara de nivelul si notorietatea celei din Cluj-Napoca. Desi cresterea este insesizabila atat pentru cumparatori cat si pentru vanzatori, trendul este unul crescator in aceasta perioada a anului, semn ca ne putem astepta la un an 2014 care sa confirme insanatosirea pietei imobiliare inceputa anul trecut”, a declarat Adrian Nasalean, consilier imobiliar in cadrul departamentului vanzari apartamente.

Indicele Blitz pentru apartamentele din Cluj-Napoca si localitatile limitrofe, a inregistrat o scadere de la 866 euro/mp in ianuarie, pana la 862 euro/mp in februarie, ceea ce inseamna ca in Baciu, Apahida si Floresti, preturile publice ale apartamentelor au scazut in perioada analizata.

Buna Ziua este cartierul unde pretul mediu a crescut cel mai mult in luna februarie!

Topul cartierelor in luna februarie 2014 este urmatorul:

Centru- 1076 euro/mp (fata de 1079 euro/mp in ianuarie)
Grigorescu- 1047 euro/mp (fata de 1045 euro/mp)
Gheorgheni- 1015 euro/mp (fata de 1019 euro/mp)
Europa- 1013 euro/mp (fata de 1024 euro/mp)
Zorilor- 1011 euro/mp (fata de 1003 euro/mp)
Marasti- 999 euro/mp (fata de 999 euro/mp)
Buna Ziua- 990 euro/mp (fata de 967 euro/mp)
Manastur- 913 euro/mp (fata de 907 euro/mp)
Floresti- 518 euro/mp (fata de 522 euro/mp).

In ceea ce priveste tipul apartamentelor, pretul mediu al acestora dupa numarul de camere confirma situatia la nivel general: echilibru in municipiu, scaderi in localitatile vecine.

1 camera- 995 euro/mp Cluj(+0 euro/mp fata de ianuarie); 851 euro/mp Cluj plus vecini(-5 euro/mp fata de ianuarie)
2 camere- 983 euro/mp Cluj(+2 euro/mp); 830 euro/mp Cluj plus vecini(-3 euro/mp)
3-4 camere- 976 euro/mp Cluj(+0 euro/mp); 897 euro/mp Cluj plus vecini(-4 euro/mp).

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata imobiliara clujeana, prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. Indicele Blitz face o delimitare clara intre ofertele din Cluj-Napoca si cele din localitatile limitrofe.

Calculul indicelui Blitz s-a realizat eliminand preturile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative, din lista de preturi publice a 2450 oferte imobiliare analizate.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014
Acum 7 ani 2 Comentarii

Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014?

Indicele Blitz pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca a inregistrat, la inceputul anului 2014, valoarea medie de 982 euro/mp. Comparativ cu valoarea indicelui din luna decembrie, indicele Blitz a raportat o crestere de 0,4%, de la 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut, la 982 euro/mp in ianuarie 2014. Si valoarea indicelui Blitz pentru "zona metropolitana", care cuprinde atat apartamentele din Cluj-Napoca[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Liniste pe piata imobiliara clujeana. Modificari minore ale indicelui Blitz in octombrie!

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, a inregistrat in luna octombrie o valoare medie de 863 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca si din localitatile invecinate, aceeasi valoare inregistrandu-se in luna precedenta. Apartamentele de vanzare din municipiu s-au ieftinit in medie doar cu 1 euro/mp, o scadere absolut nesemnificativa, ajungand la 997 euro/mp. Tulburarile din cadrul[...]

Citeste mai mult
coming back soon