Yandex.Metrica

Piata Unirii pietonala- un proiect aproape de finalizare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Primaria Cluj-Napoca intentioneaza sa inchida strazile laterale din Piata Unirii, conform planului initial, imediat ce vor gasi variante de deviere a traficului auto din zona.

Proiectul Centrului Istoric pietonal a reprezentat inca de la inceput un proiect ambitios al municipalitatii clujene, avand in vedere structura orasului. Practic, tot traficul auto tranzita in trecut orasul de la est la vest(si invers), neexistand variante de ocolire. In conditiile in care s-au dat in folosinta centurile ocolitoare Dezmir-Valcele si Apahida- B-dul Muncii, plus Autostrada Transilvania pe sectorul Gilau-Campia Turzii, s-au creat premisele unui oras modern avand o zona centrala pietonala. Astfel, a revenit in atentie acest proiect, demarat in urma cu cativa ani.

“Piata Unirii, dupa cum stiti, are un proiect impartit pe etape. In acest moment este finalizata doar undeva la 60%, urmand ca finalizarea proiectului sa insemne inchiderea celor doua laturi ale pietei, cea dinspre zona cu Universitatea de Arta si partea opusa”, a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Practic se doreste inchiderea traficului pe laturile de est si de vest ale pietei, astfel incat sa se creeze legatura intre zona pietonala de pe B-dul Eroilor si Piata Unirii. Punerea in valoare a centrului istoric a cuprins mai multe etape printre care: zona pietonala, refacerea fatadelor cladirilor, reabilitarea si transformarea Pietei Unirii. In momentul in care se vor gasi variante alternative pentru traficul rutier, proiectul poate fi pus in practica imediat.

Sursa: www.citynews.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Tetarom-episodul 5!

Un nou parc industrial se va construi in zona Campia Turzii-Luna. Consiliul Judetean Cluj a aprobat asocierea cu Municipiul Campia Turzii si Comuna Luna pentru realizarea unui nou parc industrial- Tetarom V. Proiectul va fi finantat de Consiliul Judetean Cluj in proportie de 70% si de Primaria Campia Turzii in proportie de 30%, Primaria Luna participand la proiect prin punerea[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Blitz de dimineata

Buna dimineata in frumoasa zi de joi! Este ziua lui Jupiter, zeul suprem al romanilor si ziua dragostei in traditia populara romaneasca. Iata stirile zilei: -Circulatia masinilor in centrul Clujului va fi interzisa in weekendurile verii. Astfel, Primaria a decis inchiderea traficului in Piata Unirii, si pe strazile Napoca si Eroilor in fiecare weekend, intre 14 iulie si 1 septembrie,[...]

Citeste mai mult
coming back soon