Yandex.Metrica

Piata terenurilor este dinamizata de investitorii din segmentul industrial

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata terenurilor, aflata pana nu demult intr-o situatie aparent iremediabila, este revitalizata de investitorii din segmentul productiei industriale. Preturile au ajuns, insa, la o relativa stabilitate doar in cazul suprafetelor construibile mari.

In ceea ce priveste restul pietei terenurilor, preturile au ajuns la valorile anilor 2004-2005, unii analisti ai acestui segment fiind de parere ca scaderea va continua intr-un ritm lent dar stabil.

Terenurile aflate in zone cu acces di­ficil sau care nu beneficiaza de infras­tructura dezvoltata vor suferi in conti­nuare scaderi de preturi“, a declarat Sin­zia­na Oprea, Associate Land Agency Colliers International.

In conditiile in care economia Romaniei este la pamant, salturile pozitive fiind urmate de caderi dramatice, nu este de mirare ca investitorii de calibru evita piata terenurilor, asteptand vremuri mai stabile.

Cererea ar putea sa creasca, sus­ti­nu­ta de perspectivele bune de majorare economica care au readus Romania si in special Bucurestiul pe agenda investi­to­ri­lor. In contextul unei oferte in crestere, pre­turile terenurilor nu vor evolua sem­ni­ficativ pe termen scurt si mediu. In anumite cazuri exceptionale, proprieta­rii de terenuri aflati sub presiunea ban­cilor ar putea sa vanda cu preturi mai mici terenurile pe care le detin“, mentioneaza analistii Colliers.

In ceea ce priveste piata de retail, lucrurile stau cu totul altfel. Suntem informati ca proprietarii marilor lanturi de super- si hipermarketuri „vaneaza” suprafete construibile pentru proiecte ample de extindere.

In aceeasi categorie de investitori agresivi se inscriu si proprietarii de fabrici, care dinamizeaza piata terenurilor cu tranzactii care mai de care mai consistente.

In tara, achizitiile pentru dezvoltarile de retail au fost cele mai frecvente. Hiper­mar­keturile, discounterii si magazinele de bricolaj au fost de departe cei mai activi cumparatori de terenuri, vizand orase cu peste 100.000 de locuitori sau cu 30.000-50.000 de locuitori pentru for­matele mici“, declara analistul Colliers.

In tara, preturile la terenuri construibile variaza in marile orase intre 50 si 200 euro/mp in zonele periferice, 200-400 euro/mp in cele semicentrale si 300-600 in zonele centrale.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii si piata imobiliara din Italia

Piata imobiliara din Italia, desi intr-o situatie nu tocmai de invidiat, este dinamizata in mod considerabil de cumparatori din Europa de Est, printre care cumparatori se numara, fireste, si  romanii. Acum ca preturile caselor si ale apartamentelor au ajuns la niste valori de neimaginat in 2008, de exemplu, cei care-si permit luxul de a investi peste granite se inghesuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Terenurile se vand cu preturi de 2004-2005

S-a spus de nenumarate ori ca piata imobiliara va creste sustinut abia in momentul in care se vor investi sume consistente in infrastructura. Cat timp exista terenuri atractive la care, din pacate, nu se poate ajunge, investitorii vor evita Romania cu nonsalanta. Acestea fiind spuse, cei de la Imopedia ne informeaza ca dezvoltatorii straini, tentati si de preturile scazute de[...]

Citeste mai mult
coming back soon