Yandex.Metrica

Piata mallurilor din Romania este inechitabila

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform rezultatelor financiare livrate de proprietarii centrelor comerciale Ministerului Finantelor Publice, intre mallurile din Romania existe diferente aproape inexplicabil de mari.

Astfel, mallul cu cele mai consistente incasari din chirii, Baneasa Shopping Center din Bucuresti, are un rulaj anual de 100 de ori mai mare decat cel mai ineficient centru comercial, si anume Galleria Suceava.

In timp ce Baneasa Developments, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a incasat anul trecut venituri de 29,8 milioane de euro din inchiriarea mallului din nordul Capitalei, israelienii de la GTC au raportat un rulaj de doar 300.000 de euro pe firma Fajos, prin care este administrat mallul Galleria Suceava.

Este adevarat ca mallul din nordul Capitalei este de circa cinci ori mai mare decat cel din Suceava, dar tot ramane o diferenta a incasarilor medii pe metru patrat de la 1 la 20.

In timp ce proiectul din nordul Capitalei are in aria sa de cuprindere circa 300.000-400.000 dintre cei mai bogati romani, Galleria este cel de-al treilea mall dintr-un oras cu 100.000 de locuitori, resedinta unui judet in care salariul mediu este de 251 de euro, cu circa 100 de euro mai putin decat media pe tară.

In aceeasi ordine de idei, exista o diferenta destul de ridicata intre încasarile mallurilor din Capitala si cele din restul oraselor, exceptie facand proiectele Iulius Mall din Timisoara si Cluj, precum si City Park Constanta.

Sursa: Financiarul.com
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata chiriilor si "economia" subterana

Conform ultimelor studii de piata a Institutului National de Statistica, aproximativ 300.000 de unitati locative din tara sunt inchiriate cu acte in regula, proprietarii platind, astfel, taxele si impozitele pe venit aferente acestor tocmeli. Cu toate acestea, suntem informati ca numarul neoficial al locuintelor inchiriate depaseste 1,25 milioane de unitati, ceea ce inseamna venituri nedeclarate de circa 4,5 miliarde euro[...]

Citeste mai mult