Yandex.Metrica

Piata imobiliara si criza economica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la „The Economist” ne-au avertizat in 2005 ca boom-ul imobiliar identificabil in mai toate tarile occidentale este, in esenta, de rau augur, si ca elanul „desantat’’ al acestui sector va sfarsi intr-un mod cu totul dramatic.

Iata ca predictiilor economistilor de peste granite au fost confirmate cu asupra de masura de efectele dezastruoase ale crizei economice.

Romania, departe de a fi fost ferita de isteria pietei imobiliare pre-recesiune, a ajuns intr-un punct mort. Picajul a fost brusc, brutal si completamente destabilizant.

Dinamica imobiliara din perioada de glorie a pietei poate fi descrisa ca o foame semi-patologica de improprietarire. Stimulati de ofertele de creditare ale institutiilor financiare, romanii au cumparat locuinte si terenuri in speranta ca isi vor augmenta profiturile in mod fabulos.

Aceasta incercare de a abuza de piata imobiliara este cu totul explicabila.

Bancile acordau credite cu nemiluita iar preturile unitatilor locative cresteau de la o zi la alta. Romanii au vazut profitul, au investiti in apartamente, case si terenuri si au asteptat momentele oportune pentru scoaterea acestor proprietati pe piata. Din pacate pentru acesti investitori de ocazie, recesiunea a daramat castelul de carti al pietei imobiliare.

Cea mai mare scadere s-a inregistrat, dupa cum era de asteptat, in ceea ce priveste locuintele din blocurile vechi, unde preturile chiar s-au injumatatit, in timp ce ansamblurile rezidentiale noi au scazut preturile cu aproximativ 30%.

Piata isi revine incet, ca dupa o boala lunga, iar cei mai mulţi specialisti spun ca romanii au devenit foarte sensibili la miscarile de pe piata internaţionala.

Astfel, orice zvon de criza din SUA sau din Grecia le taie elanul celor dornici sa faca investitii imobiliare.

Sursa: Adevarul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Imobiliare de Romania. Episodul 1: Actorii

Piata imobiliara romaneasca ramane o piata necoapta, desi au trecut foarte multi ani de la primele tranzactii, desi au fost traversate perioade de boom si apoi de criza profunda. Despre piata imobiliara de la noi nu se poate deocamdata scrie un manual, insa, cu siguranta, se pot scrie zeci de povestiri, iar firul epic poate trece usor de la comedie[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara in 2011

Cativa analisti imobiliari entuziasti au ajuns la concluzia a piata imobiliara rezidentiala a ajuns la limita-i cea mai de jos, viitorul urmand a fi, in mod necesar, unul al cresterii neconditionate. In ciuda faptului ca acest sector cunoaste, intr-adevar, unele majorari de relevanta ambigua, "critica imobiliara" se imparte in doua tabere, cei sceptici fiind de parere ca pragul de jos[...]

Citeste mai mult
coming back soon