Piata imobiliara mondiala intre tornada americana si taifunul asiatic!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Acum 5 ani, economia mondiala s-a cutremurat dupa ce creditele ipotecare neperformante acumulate au facut ca mai multe banci americane sa se prabuseasca si sa declanseze astfel o criza financiara din care cu greu ne revenim si in zilele noastre.

Piata imobiliara mondiala intre tornada americana si taifunul asiatic!O situatie similara o intalnim acum in zona asiatica, insa specialistii sunt de parere ca pietele imobiliare din aceasta zona nu se vor prabusi pe acelasi model cu cel american.

“Asia a avut o traiectorie buna pana acum, dar riscurile interne ale sistemelor financiare asiatice sunt in crestere. Deci, cu orice ne-am confruntat in 2008, daca ar fi sa vina din nou acum, implicatiile ar fi chiar mai daunatoare”, a declarat Ritesh Maheshwari, managing director in cadrul agentiei Standard & Poor’s.

“In momentul in care apare o corectie negativa a preturilor la locuinte mai mare de 20%, vei intra in zona negativa cu capitalurile proprii. Un equity negativ in Asia nu inseamna ca vei intra in incapacitate de plata. Mentalitatea noastra nu este ca daca locuinta este mai putin valoroasa decat creditul, atunci trebuie verificata, pentru ca banca ma poate urmari pentru alte active”, a mai declarat acesta.

In Asia, “regula” falimentului personal nu functioneaza la fel ca in Statele Unite, asiaticii nefiind iertati de datorii la fel cum se intampla la americani.

“Familiile tind sa isi puna economiile la un loc. Spre deosebire de SUA, falimentul personal nu aduce niciun beneficiu in Asia, unde indivizii ies din faliment in cativa ani. Indivizii ar purta povara asta cu ei pentru tot restul vietii. Este foarte dificil sa fii iertat, cum se intampla in SUA”, a declarat si economistul Frederic Neumann.

In prezent datoria populatiei in statele asiatice, raportata la PIB(produsul intern brut) a ajuns la 81% in Malaezia, 77% in Thailanda si Singapore si 75% in Coreea de Sud.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.