Yandex.Metrica

Piata imobiliara isi va reveni in 10-15 ani

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Anca Bidian, CEO Kiwi Finance, este de parere ca perioada cea mai problematica a trecut si ca piata imobiliara se va inscrie, incet dar sigur, pe o traiectorie ascendenta.

Cu alte cuvinte, preturile se vor stabiliza si, in cazul in care nu vor avea loc deprecieri sau cresteri aberante, dinamica tranzactionala va ajunge la echilibrul identificat inainte de criza economica.

Trebuie remarcat, insa, ca Bidian se asteapta la o redresare desfasurata pe o perioada mult mai lunga decat ar dori jucatorii activi pe piata imobiliara actuala.

Dupa ce auzeam in 2007 si 2008 ca piata imobiliara va creste in continuare si intotdeauna, acum, aceleasi voci spun niciodata! Trec de la intotdeauna la niciodata de la o zi la alta! Noi trebuie sa descoperim ca exista si o normalitate, care este drumul drept. Sunt absolut convinsa ca vom atinge si preturile din imobiliare din 2008, la un moment dat, bine ar fi in 10-15 ani si nu intr-un an de zile. La fel si creditarea de la momentul respectiv, cu mai multa responsabilitate si cunostinte, atat din partea clienţilor, cat si a bancilor“, a spus Anca Bidian.

Cu toate acestea, sefa Kiwi Finance considera ca recesiuni de anvergura celei din prezent au mari sanse sa apara si in urmatoarele decenii, astfel de suisuri si coborasuri dramatice fiind, de fapt, complet normale.

E bine sa fi invatat o lectie din acesti ani si sa ne gandim ca, daca iau un credit imobiliar pe 30 de ani, cu siguranta, in aceasta perioada se vor mai intampla un moment sau doua de acest fel, pentru ca ciclurile economice si crizele au inceput sa se contracte. Ele nu se mai intampla la suta de ani, ci la zeci, ca nu mai are nimeni rabdare sa munceasca sa castige a doua generatie. Se vor mai intampla, si atunci e bine sa fim nu panicati, ci un pic precauti. Cel mai important este sa stim ca se poate intâmpla“, incheie Anca Bidian.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Achizitia de locuinte in prezent este mai accesibila decat in 2007!

Datorita scaderilor constante de preturi din ultimii ani, impreuna cu scaderile costurilor creditelor ipotecare(in special ne referim la programul guvernamental Prima Casa) si cu cresterea veniturilor populatiei, asistam in prezent la un fenomen cel putin interesant. Cumpararea unei locuinte in conditiile anului 2012 este mai la indemana fata de perioada de boom imobiliar a anului 2007! "Preturile multor imobile au[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon