Yandex.Metrica

Piata imobiliara in 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cativa analisti imobiliari entuziasti au ajuns la concluzia a piata imobiliara rezidentiala a ajuns la limita-i cea mai de jos, viitorul urmand a fi, in mod necesar, unul al cresterii neconditionate.

In ciuda faptului ca acest sector cunoaste, intr-adevar, unele majorari de relevanta ambigua, “critica imobiliara” se imparte in doua tabere, cei sceptici fiind de parere ca pragul de jos inca nu a fost atins.

Ca tot veni vorba de sectorul rezidential, e mai mult decat clar ca dinamica tranzactionala din Romania a fost sustinuta pe linia de plutire de aportul adus de programul Prima Casa.

In ciuda faptului ca unii analisti ai pietei considera acest proiect nociv pentru sectorul imobiliar, nu putem ignora faptul ca o parte semnificativa din totalul contractelor incheiate in ultimele luni vine tocmai din directia programului guvernamental.

Reperul de baza in majoritatea negocierilor se invarte in jurul sumei de 60.000 euro. Fie ca vorbim de Capitala sau de orasele mari din provincie, starea de spirit care-i caracterizeaza pe potentialii cumparatori de case se manifesta prin asteptare.

Prima casa 4 a demonstrat ca, in actuala conjunctura economica globala, clientii interesati de o achizitie prin acest program asteapta inca o micsorare a preturilor imobilelor. Desi numarul de banci intrate in jocul imobiliar propus de Guvern a crescut, s-a observat imediat ca bancile nu au mai fost asaltate de clienti, ca la inceputul acestui fenomen.

Iluzia preturilor de dinainte de 2008 a fost spulberata. Conjunctura negativa pe plan mondial nu genereaza confortul sau siguranta revenirii pietei rezidentiale din Romania in urmatorii ani.

Consumul imobiliar a ramas valabil pentru 2 produse de baza: cele de necesitate absoluta si cele care merita toti banii, din punct de vedere investitional.

Una dintre predictiile analistilor imobiliari “spune” ca, in conditiile deprecierii apartamentelor vechi, unitati locative cu foarte mare trecere in perioada actuala, cetatenii romani vor face tranzitia spre piata chiriilor. O astfel de modificare de optica a celor implicati in jocul imobiliar s-ar inscrie cuminte in trendul identificabil in Europa Occidentala.

Pana una alta, nu ne ramane decat sa asteptam adevaratul prag de jos al pietei imobiliare.

Sursa: Ziare.com
Echipa BLITZ Imobiliare moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu mai investesc in constructii

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de[...]

Citeste mai mult
coming back soon