Yandex.Metrica

Piata imobiliara este mai stabila decat in 2010

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati recent ca piata imobiliara din Romania are toate sansele sa-si revina relativ complet pana la sfarsitul anului 2012. Avand in vedere ca presa de specialitate a livrat in ultimele luni stiri, articole si comunicate de presa contradictorii si derutante, am privit aceasta judecata de valoare cu foarte mult scepticism.

Iata, insa, ca ne sunt infirmate indoielile de insasi organismele de specialitate din Europa. Conform unui raport efectuat de Cushman & Wakefield, dinamica investitionala europeana inregistreaza salturi pozitive, ceea ce inseamna ca piata imobiliara din Romania, direct si iremediabil legata de realitatea economica internatioanal, inregistreaza aceleasi salturi de bun augur.

Suntem informati, asadar, ca valoarea investitiilor in Romania, Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia depaseste suma de 2 miliarde eura, tara noastra fiind, in raport cu statele vecine, cea mai putin prospera.

In aceasta ordine de idei, se pare ca volumul total al investitiilor din Europa Centrala ar putea ajunge, pana la sfarsitul lui 2011, la valoarea de 4,8 miliarde euro.

In ciuda faptului ca specialistii pietei imobiliare locale plang dupa investitorii care si-au luat talpasita si s-au instalat in alte tari, reprezentantii Cushman & Wakefield sustin ca Romania continua sa atraga dezvoltatori de peste granite, cel mai dinamic sector al pietei imobiliare fiind cel al spatiilor de birouri.

In aceeasi ordine de idei, predictiile pozitive sunt si de partea pietei de retail, care, daca e sa-i credem pe cei de la Cushman & Wakefield, va inregistra in urmatoarele luni cresteri considerabile.

In ceea ce priveste Romania, volumul tranzactiilor inregistrate in prima jumatate a lui 2011 l-a egalat si chiar depasit pe cel inregistrat pentru tot anul 2010, daca luam in calcul si ultima tranzactie majora anuntata recent intre Immofinanz si Adama a declarat Costel Florea, Partener Cushman & Wakefield Romania.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se domolesc scaderile de pe piata terenurilor

Se pare ca piata imobiliara incepe sa-si revina in toata splendoarea-i imprevizibila. Dupa ce am fost informati ca unele orase din Romania cunosc salturi valorice ale preturilor apartamentelor vechi, a venit timpul sa ni se aduca la cunostinta ca sectorul terenurilor trece prin acelasi tip de revenire in simtiri. In ciuda faptului ca scaderile de piata ale terenurilor au fost,[...]

Citeste mai mult
coming back soon