Yandex.Metrica

Piata imobiliara din SUA este la pamant

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Statele Unite ale Americii este la pamant. Iata o afirmatie care nu admite argumente contradictorii. Sa nu credem, insa, ca s-a ales praful de aceasta tara inca foarte puternica, motiv pentru care potentatii financiari din toata lumea speculeaza potentialul acestui sector si fac tranzactii imobiliare in stil agresiv.

Se pare ca printre cei mai activi astfel de cumparatori sunt rusii.  Acum ca piata imobiliara americana a atins minime istorice, oficialii de peste ocean sunt dispusi sa ignore ironia sortii si sa accepte capitalul rusesc.

Astfel, cea mai mare tranzactie din Miami din 2006 incoace a implicat o casa de vacanta vanduta contra sumei de 25,5 milioane de dolari. Cumparatorul este Roustam Tariko, miliardarul care detine Russian Standard Bank si Russian Standard Vodka.

Rusii par sa isi faca un cartier general in Miami, unde vecinul lui Tariko este Vladislav Doronin, presedintele biroului de la Moscova al dezvoltatorului imobiliar Capital Group. Tot el a platit, in 2009, 16 milioane de dolari pentru o casa care i-a apartinut sportivului Shaquille O’Neal.

In Rusia, este o problemă de statut. Cand esti bogat, da bine sa spui ca ai si o casa in Miami, Ibiza sau Monaco. Este un subiect de conversatie la un cocktail“, spune agentul imobiliar Jorge Uribe.

Sa nu intelegem gresit. Nu doar rusii se grabesc sa profite de valorile “impardonabil” si lamentabil de mici ale pietei imobiliare americane. Oameni cu putere financiara din toata lumea au inceput sa faca achizitii in Statele Unite, in conditiile in care acest segment s-a prăbuşit, iar proprietatile se vand la preturi de nimic.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cat de stabila este piata imobiliara?

Suntem informati ca piata imobiliara este mai putin stabila decat am fi tentati sa credem. Relativul echilibru la care a ajuns dinamica tranzactionala da semne deloc neglijabile ca este mai precar decat s-a considerat in ultimele luni. 2010-le a fost un an in care dezvoltatorii au decis aproape in unanimitate ca este momentul sa puna in aplicare toate proiectele abandonate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai scumpe locuinte vandute in ultimul an

Cei de la publicatia Gandul au realizat un mic top al celor mai scumpe locuinte achizitionate in ultimul an. Se pare ca pentru o vila din zona Calarasi s-a cerut suma de 1,5 milioane de dolari. Insa, conform declaratiei lui Victor Zaharia, managing partner la Coldwell Banker Opera, compania care a intermedia tranzactia, clientul care s-a ales cu faimoasa vila[...]

Citeste mai mult
coming back soon