Piata imobiliara din Romania este pe drumul cel bun

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati via www.imopedia.ro ca piata imobiliara incepe sa-si revina din starea deplorabila in care-a ajuns in urma crizei economice. Conform statisticilor, oficiile de cadastru si publicitate au inregistrat cele mai multe tranzactii din acest an. Dinamica imobiliara se inscrie astfel pe o traiectorie ascendenta, numarul operatiunilor din aceste prime luni ale anului fiind substantial mai mare decat cel din 2010. In aceasta ordine de idei, oficiile de cadastru si publicitate imobiliare au inregistrat un numar aproximativ de 143.000 de operatiuni imobiliare, cu 9.000 de tranzactii mai multe decat inceputul lui 2010.

Astfel, in Bucuresti au fost finalizate 4.150 de tranzactii, in Timis aproximativ 3.023, locul trei la topului fiind ocupat de Arad cu 2.983 de operatiuni definitivate. Lista continua cu Ilfov (2.901), Constanta (2475), Bihor (2.455) si Brasov (2280).

Se pare insa ca tranzactiile imobiliare efective au insemnat doar 13% din activitatea oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara. S-au solicitat astfel 100.000 de extrase de informare, 70.000 de extrase de autentificare, si 10.000 de operatiuni de alipire sau dezmembrare.

Concluzia este mai mult decat evidenta. Piata imobiliara din Romania da semne clare de revenire din marasmul provocat de recesiune. Este de notat faptul ca luna martie a acestui an a fost cea mai intensa din perspectiva tranzactiilor imobiliare finalizate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.