Yandex.Metrica

Piata imobiliara din Romania este pe drumul cel bun

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati via www.imopedia.ro ca piata imobiliara incepe sa-si revina din starea deplorabila in care-a ajuns in urma crizei economice. Conform statisticilor, oficiile de cadastru si publicitate au inregistrat cele mai multe tranzactii din acest an. Dinamica imobiliara se inscrie astfel pe o traiectorie ascendenta, numarul operatiunilor din aceste prime luni ale anului fiind substantial mai mare decat cel din 2010. In aceasta ordine de idei, oficiile de cadastru si publicitate imobiliare au inregistrat un numar aproximativ de 143.000 de operatiuni imobiliare, cu 9.000 de tranzactii mai multe decat inceputul lui 2010.

Astfel, in Bucuresti au fost finalizate 4.150 de tranzactii, in Timis aproximativ 3.023, locul trei la topului fiind ocupat de Arad cu 2.983 de operatiuni definitivate. Lista continua cu Ilfov (2.901), Constanta (2475), Bihor (2.455) si Brasov (2280).

Se pare insa ca tranzactiile imobiliare efective au insemnat doar 13% din activitatea oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara. S-au solicitat astfel 100.000 de extrase de informare, 70.000 de extrase de autentificare, si 10.000 de operatiuni de alipire sau dezmembrare.

Concluzia este mai mult decat evidenta. Piata imobiliara din Romania da semne clare de revenire din marasmul provocat de recesiune. Este de notat faptul ca luna martie a acestui an a fost cea mai intensa din perspectiva tranzactiilor imobiliare finalizate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Salt de 9% pe piata imobiliara

Suntem informati ca piata imobiliara o duce mai bine decat credeam. Cei de la ANCPI ne informeaza ca in ultimele luni s-au inregistrat cu 17.000 mai multe contracte de vanzare-cumparare decat in ultima perioada a anului 2010, ceea ce inseamna ca dinamica tranzactionala a saltat cu nu mai putin de 9%, fapt deosebit de imbucurator in conditiile in care vocile[...]

Citeste mai mult
coming back soon