Yandex.Metrica

Piata imobiliara asteapta programul “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Faptul ca piata imobiliara a intrat acum intr-o stare de relativa inactivitate se explica prin modificarile structurale pe care le va aduce programul Prima Casa 4. Potentialii clienti prefera sa astepte demararea proiectului guvernamental, ceea ce inseamna ca tranzactiile din aceasta perioada sunt limitate la cele care nu sunt in directa legatura cu aceasta campanie de stimulare imobiliara.

Suntem informati intr-un articol publicat pe imopedia.ro ca Prima Casa 4 implica o serie de modificari esentiale de piata, modificari nu tocmai benefice.

Am intrat intr-o perioada in care potentialii clienti nu fac altceva decat sa astepte activarea programului. Avand in vedere faptul ca restrictiile acestei noi etape ale proiectului guvernamental sunt mult reduse si ca plafonul a fost substantial ridicat, expectantele sunt infinit mai mari decat in editiile trecute.

O prima nemultumire legata de prezenta acestui proiect imobiliar pe piata romaneasca tine tocmai de modul in care Prima Casa 4 stimuleaza piata. Se pare ca, in opinia unor experti in imobiliare, reviviscenta generata de acest program este artificiala si deci esentialmente nociva:

„Fiind primăvară spre vară, trendul este pozitiv, lumea are un apetit ridicat pentru investiţiile imobiliare. Tranzacţii se încheie, dar noi chiar suntem foarte pozitivi în a nu mai exista programul Prima Casă. Nu îl încurajăm, căci creează o piaţă artificială sau falsă. Cumpărătorii intră în disperare că se termină programul, că nu mai apucă, încep să cumpere orice, proprietarii cred că s-a revigorat piaţa deci se creează doar o situaţie fals oportună. Mai bine este lăsată piaţa să meargă de la sine. Să fie încurajată cu credite, dar să nu se ofere garanţii de la stat.”, declara Cătălin Scripcaru, preşedinte Century 21.

Desi potentialii clienti au sperante mari si astepta demararea programului Prima Casa 4 cu sufletul la gura, specialistii in imobiliare sunt de parere ca efectele benefice ale acestuia pe termen scurt si mediu vor fi in cel mai bun caz modeste:

„S-a simţit aceeaşi stagnare înainte de fiecare program. Îmi aduc aminte că până pe 15 februarie 2010 am avut foarte multe tranzacţii, apoi s-au liniştit, iar odată cu intrarea în funcţiune a variantei următoare activitatea a reapărut, a fost bună, dar nu foarte bună.”, spune Sorin Roşu, director Apulum 94.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara in 2011

Cativa analisti imobiliari entuziasti au ajuns la concluzia a piata imobiliara rezidentiala a ajuns la limita-i cea mai de jos, viitorul urmand a fi, in mod necesar, unul al cresterii neconditionate. In ciuda faptului ca acest sector cunoaste, intr-adevar, unele majorari de relevanta ambigua, "critica imobiliara" se imparte in doua tabere, cei sceptici fiind de parere ca pragul de jos[...]

Citeste mai mult
coming back soon