Yandex.Metrica

Piata evaluarilor imobiliare sau “Cresterea de 10-15% din 2012”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca, pe fondul unei posibile reveniri in simtiri a economiei, piata evaluarilor imobiliare ar putea inregistra, in 2011, o crestere de 10%-15%. Totul depinde, insa, de adevaratul mers al lucrurilor, si nu de „otimismele” expertilor, motiv pentru care aceasta predictie nu trebuie perceputa in absolut.

Daca piata evaluarilor va sa creasca in adevar, va creste simultan cu piata imobiliara in toata splendoarea-i pierduta cu ani in urma, sau, mai exact, piata evaluarilor va creste odata cu piata imobiliara, piata evaluarilor fiind, dupa cum bine stim cu totii, conexa pietei imobiliare.

In viitorul apropiat ne asteptam la o crestere a numarului de lucrari de evaluare, dar si a calitatii acestora, odata cu reglementarea profesiei“, spune Filip Stoica, presedintele al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Studiile asociatiei privind piata autohtona de evaluare arata ca, anul trecut, aproximativ 10 procente din cifra de afaceri a pietei au fost reprezentate de evaluarile de companii, si tot circa 10% de evaluarile pentru bunurile mobile, cea mai mare parte a evaluarilor, respectiv peste 70 de procente, fiind reprezentate, in continuare, de evaluarea proprietatilor imobiliare.

Odata cu reglementarea profesiei se infiinteaza Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania, care va coordona si va supraveghea activitatea desfasurata de evaluatorii autorizati.

ANEVAR, ca asociatie profesionala relevanta in domeniul evaluarii, a fost imputernicita prin lege sa organizeze si sa conduca prima Adunare Generala Nationala si prima Conferinta Nationala a Uniunii.

De asemenea, Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania va trebui sa adopte standardele profesionale pe baza carora vor lucra evaluatorii autorizati, normele de etica, precum si reglementarile interne, care sa asigure buna sa functionare.

In noul organism profesional se pot inscrie si evaluatorii care fac parte din alte corpuri profesionale, cata vreme indeplinesc conditiile stabilite prin ordonanta.

Sursa: Wall-street.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon