Piata de birouri din Romania este in continua crestere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Va informam intr-un articol publicat recent ca piata birourilor din Bucuresti va fi, conform opiniilor unor experti intr-ale imobiliarelor, cea mai performanta in urmatorii 4 ani, devansand inclusiv Londra, metropla care pana la finalul anului trecut a inregistrat cele mai mari chirii la nivel european.

Acestea fiind spuse, cei de la King Sturge au livrat datele statistice ale unui studiu de piata, studiu care ne ofera cateva date concrete legate direct de dinamica chiriilor pentru spatiile de birouri din Romania.

Se pare ca in acest prim trimestru al anului s-au tranzactionat aproximativ 50.200 de metri patrati de birouri, cifra reprezentand o crestere de circa 66% fata de trimestrul I al anului 2010. Per total s-au finalizat 55 de contracte, din care cele mai importante fiind cele de renegociere (1.250 mp), de extindere (3000 mp), de preinchiriere (570 mp), si de relocare.

Chiria primă în primul trimestru al anului 2011 a rămas la nivelul de 19 euro/ mp, rata de neocupare scăzând însă până la aproximativ 16 %, comparativ cu 16,8 % în T4 2010“, a declarat Claudia Cetăţoiu, senior office negotiator, la King Sturge.

Suntem de asemenea informati ca principalele companii care au inchiriat spatii pentru birouri au fost companiile de IT si cele din domeniul farmaceutic, urmate fiind de firmele de avocatura si de cele de advertising.

Ca nota finala, amintim faptul ca cei de la King Sturge estimeaza ca pana la finele acestui an se vor ocupa aproximativ 120.000 mp de birouri, rata de neocupara ajungand la 10,5%. In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca abia din a doua jumatate a anului 2012 vor incepe si discutiile pentru contractele de preinchiriere.

Sursa: www.evz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.