Yandex.Metrica

Piata de birouri din Romania este in continua crestere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Va informam intr-un articol publicat recent ca piata birourilor din Bucuresti va fi, conform opiniilor unor experti intr-ale imobiliarelor, cea mai performanta in urmatorii 4 ani, devansand inclusiv Londra, metropla care pana la finalul anului trecut a inregistrat cele mai mari chirii la nivel european.

Acestea fiind spuse, cei de la King Sturge au livrat datele statistice ale unui studiu de piata, studiu care ne ofera cateva date concrete legate direct de dinamica chiriilor pentru spatiile de birouri din Romania.

Se pare ca in acest prim trimestru al anului s-au tranzactionat aproximativ 50.200 de metri patrati de birouri, cifra reprezentand o crestere de circa 66% fata de trimestrul I al anului 2010. Per total s-au finalizat 55 de contracte, din care cele mai importante fiind cele de renegociere (1.250 mp), de extindere (3000 mp), de preinchiriere (570 mp), si de relocare.

Chiria primă în primul trimestru al anului 2011 a rămas la nivelul de 19 euro/ mp, rata de neocupare scăzând însă până la aproximativ 16 %, comparativ cu 16,8 % în T4 2010“, a declarat Claudia Cetăţoiu, senior office negotiator, la King Sturge.

Suntem de asemenea informati ca principalele companii care au inchiriat spatii pentru birouri au fost companiile de IT si cele din domeniul farmaceutic, urmate fiind de firmele de avocatura si de cele de advertising.

Ca nota finala, amintim faptul ca cei de la King Sturge estimeaza ca pana la finele acestui an se vor ocupa aproximativ 120.000 mp de birouri, rata de neocupara ajungand la 10,5%. In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca abia din a doua jumatate a anului 2012 vor incepe si discutiile pentru contractele de preinchiriere.

Sursa: www.evz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: In ciuda scaderilor din ultimele luni, apartementele continua sa fie scumpe

Conform celui mai recent studiu de piata realizat de compania de evaluare Darian, Cluj-Napoca este al doilea cel mai scump oras din Romania, devansat fiind, cum era de asteptat, de Bucuresti. Trebuie remarcat, insa, faptul ca diferenta dintre urbea din Transilvania si Capitala este aproape irelevanta, preturile apartamentelor scoase pe piata fiind relativ similare. Astfel, in Cluj-Napoca pretul mediu unitar[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Revin contractele de pre-inchiriere pe piata birourilor

Piata de birouri va inregistra in 2011 o scadere semnificativa fata de nivelul tranzactional de anul trecut. In ciuda faptului ca se vor livra cu aproximativ 40% mai putine spatii pentru birouri, realitatea din spatele aparentelor este, in fapt, mai mult decat pozitiva. Din cei 150.000 de mp livrati anul acesta, jumatate reprezinta tranzactiile blocate aproape iremediabil de criza economica,[...]

Citeste mai mult