Yandex.Metrica

Piata de birouri din Cluj-Napoca, neasteptat de dinamica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata birourilor din Cluj-Napoca inregistreaza o crestere neasteptata. In contextul in care sectorul imobiliar este, cu mici si irelevante exceptii, la pamant, suntem placut surprinsi sa aflam cu unele dintre cele mai pertinente companii nationale si de peste hotare investesc intens si sustinut in spatiile office.

Ramane, insa, de vazut daca acest reviriment al segmentului inchirierilor de birouri se inscrie in categoria “evenimentelor” imobiliare irelevante sau reprezinta un salt autentic si consistent al pietei locale.

Suntem informati, in aceasta ordine de idei, ca Silver Business Center (SBC) si Power Business Center (PBC), doua dintre cele mai importante imobile destintate spatiului de tip office din Cluj, cunoaste o dinamica de foarte bun augur.

Cladirea SBC, una dintre cele mai recente aparitii pe piata locala a birourilor, a ajuns la un grad de ocupare de 60%. Printre chiriasi se numara casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, al carei birou de la Cluj a fost format prin preluarea Casei de avocatura Cionca Bidiga Godinca, divizia de avocatura a Casei de Insolventa Transilvania. Compania de consultanta in resurse umane Psihoselect, ESS EDV Software Service si Pentalog Romania au ocupat, de asemenea, spatii in SBC.

Centrul de afaceri, amplasat pe Calea Dorobantilor nr. 48, are o suprafata de 5.600 mp. Imobilul cuprinde un demisol cu spatii cu destinatie comerciala, parter cu suprafata pentru comert, sapte etaje pentru sedii de birouri, in diverse configuratii spatiale, o sala de conferinte si organizare de evenimente si locuri de parcare supra si subterane.

Conform responsabililor de inchirieri, exista inca negocieri in curs pentru semnare de contracte pentru suprafetele disponibile cu alte companii din domeniul serviciilor financiare, consultanta si IT.

Estimam sa ajungem la un grad de ocupare de 90% pana la finele anului. In aceasta perioada piata este una activa, exista vizionari ale spatiilor disponibile si negocieri in curs“, a menţionat Lucian Dardai, administrator al SBC.

Lasand la o parte, cel putin pentru moment, controversele nascute in jurul a ceea ce inseamna o cladire de birouri de clasa A si daca ale noastre imobile care se autoproclama de lux sunt, intr-adevar, posibil si imposibil de “perfecte”, remarcam faptul ca zona Dorobantilor “musteste” de spatii de tip office de cea mai buna calitate.

Aceasta zona a municipiului Cluj-Napoca are o tendinta de dezvoltare preponderent comerciala si de spatii de birouri. In ultimii ani zona a Inregistrat o dezvoltare impresionanta de cladiri de birouri clasa “A”, astfel incat este considerata polul spatiilor de birouri si afaceri din municipiul Cluj-Napoca“, arata dezvoltatorii SBC.

In vecinatate, gradul de ocupare al PBC, de pe Dorobantilor nr. 18-20, unul dintre cele mai mari imobile de birouri din Cluj, a ajuns in aceasta vara la 95%, potrivit responsabililor de inchirieri. In ciuda fluctuatiilor de chiriasi, gradul de ocupare al cladirii, inaugurata in 2007, nu a coborat sub 80%, sustin dezvoltatorii de la Eximprod.

Recent, Coldwell Banker Affiliates of Romania, companie de consultanta imobiliara, si-a stabilit in Power BC sediul pentru Transilvania. Pe aceeasi artera, la nr. 14-16, CCC dispune de 5.000 mp suprafata construita pentru birouri, structurate pe trei niveluri. Printre companiile care au ocupat spatii aici se numara MOL Romania, Deloitte, Evalueserve sau NewYorker.

Olimpia Center, una dintre primele cladiri din Cluj cu destinatie exclusiv de birouri, este amplasata si ea pe Calea Dorobanţilor, la nr. 98-100, iar dupa inchiderea centrului de cercetare Nokia proprietarii au de inlocuit un chirias de 3.000 mp. Cladirea inaugurata in 2006 are o suprafata de 5.770 mp, cu o suprafata utilă de birouri de 4.800 mp.

Sursa: Ziua de Cluj
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila. Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor, dinamizata de investitiile industriale

Piata constructiilor inregistreaza, in aceasta perioada ambigua si imprevizibila, o crestere modesta, sectoarele dinamice fiind cele ale reparatiilor si ale investitiilor industriale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca volumul constructiilor a ajuns, in luna august, la nu mai putin de 6,7%. Trebuie remarcat, insa, faptul ca segmentul rezidential are o pondere neglijabila in dinamica actuala[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon