Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,4%). La lucrarile de reparaţii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6%.

Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+6,2%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 5% in primul semestru fata de perioada similara din 2010.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2011, comparativ cu luna iunie 2010, a scazut cu 11,3%. Pe elemente de structura s-a înregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,3%. Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au scazut cu 31,2%, respectiv cu 12,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 12,8%. La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au evidentiat scaderi cu 42,3%, respectiv cu 5,7%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in iunie cu 11,4%.

In luna iunie 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,3% comparativ cu luna mai 2011. Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+18,7%), lucrarile de constructii noi (+10,9%) si lucrarile de reparatii capitale (+1,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 11,4% si la constructiile ingineresti cu 3,5%. La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 12,0%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut in iunie, fata de luna mai, cu 27,3%.

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste.

Sursa: NewsIn

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.