Yandex.Metrica

Piata constructiilor inregistreaza scaderi deloc neglijabile

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste.

Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de Statistica (INS), in primele cinci luni ale acestui an s-au eliberat cu 3,3 % mai putine autorizatii de construire decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Aceste cifre, desi raportate la dinamica nationala a acestui sector, nu dau seama in mod absolut de „realitatile” regionale. Unele zone au inregistrat scaderi dramatice, in timp ce altele au cunoscut o oarecare augmentare a solicitarilor de autorizatii de construire. Picajul reprezinta, in consecinta, o directie „medie” pe care acest segment pare s-o ia in ultima vreme.

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale eliberate in luna iunie se ridica la 4.161, in scadere cu 1,8% fata de luna mai 2011. Procentul acestora este mai mic cu 8,5% fata de iunie 2010. Per ansamblu, in prima jumatate a lui 2011 s-au eliberat aproape 19.000 de autorizatii.

Dintre cele 4.161 de autorizatii de constructie eliberate in luna iunie, aproape 67% sunt pentru zona rurala, conform datelor INS. Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in patru regiuni de dezvoltare:

–          Bucureşti-Ilfov: -82 autorizatii

–           Centru: -50 autorizatii

–           Sud-Muntenia: -42 autorizatii

–           Sud-Est: -29 autorizatii

In regiunea de dezvoltare Nord-Est, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a ramas acelasi. In schimb, cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare:

–          Vest: +79 autorizatii

–          Nord-Vest: +37 autorizatii

–           Sud-Vest Oltenia: +12 autorizatii

In luna iunie 2011, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare:

–          Nord-Est: -154 autorizatii

–           Sud-Muntenia: -146 autorizatii

–           Sud-Vest Oltenia: -111 autorizatii

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in prima jumatate a acestui an nu este cu mult mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut – cu 4,5% mai putin.

Scaderi importante s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare:

–          Sud-Muntenia: -406 autorizatii

–           Centru: -297 autorizatii

–           Nord-Est: -274 autorizatii

–           Sud-Vest Oltenia: -204 autorizatii

Cresteri au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare:

–           Nord-Vest: +262 autorizatii

–           Bucuresti-Ilfov: +112 autorizatii

–           Sud-Est: +37 autorizatii

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu mai investesc in constructii

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor in 2011

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform celui mai recent raport efectuat si livrat de[...]

Citeste mai mult
coming back soon