Yandex.Metrica

Piata constructiilor, in continua crestere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata constructiilor a iesit din conul de umbra in care s-a „retras” de cand ne-a lovit recesiunea si s-a inscris, de cateva luni bune, pe o traiectorie eminamente ascendenta.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca cele mai multe lucrari de constructie sunt de mica anvergura, un procent semnificativ al dinamicii acestui sector fiind, pe de alta parte, reprezentat de reparatiile capitale.

Investitorii si potentatii financiari interesati de piata constructiilor nu sunt inca dispusi sa riste cu proiecte ample si complexte. Vom aveam parte de astfel de lucrari de mare amploare abia dupa ce lucrurile se vor fi stabilizat.

In luna septembrie 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna august 2011 cu 17,1%. Cele mai active segmente au fost, in acest sens, reparatiile curente (+25,6%), lucrarile de repratii capitale (+21,7%) si lucrarile de constructii noi (+12,8%)

Lucrarile din segmentul rezidential au mers cel mai greu, marcand un avans de doar 4,9%. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, avansul nu mai pare deloc impresionant.

Astfel, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 2,7%. Lucrarile de reparatii capitale au avut cresteri de +28,6%, cele de intretinere si reparatii curente au crescut cu 17,9%, iar lucrarile de constructii noi au inregistrat o scadere de 6,9%.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor din Romania a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4%

Ni s-a adus la cunostinta, acum cateva saptamani, ca piata constructiilor din Romania a inregistrat, conform datelor livrate de Oficiul European de Statistica, a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii. Luna iunie a fost, cu alte cuvinte, foarte nefasta. Situatia s-a schimbat, insa, iar piata constructiilor din tara noastra a inregistrat, in luna iulie, o crestere de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se "clatina" piata constructiilor

Piata constructiilor din Romania continua sa scada intr-un ritm constant. Desi situatia nu este inca dramatica, numarul lucrarilor scazand in aprilie cu 0,3% fata de luna precendenta, pattern-ul este suficient de clar pentru cei interesati de acest sector al pietei imobiliare. Oficiul European de Statistica ne informeaza ca volumului lucrarilor de contructii din tarile Uniunii Europene a scazut in luna[...]

Citeste mai mult
coming back soon