Piata constructiilor in 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste.

Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine.

Conform celui mai recent raport efectuat si livrat de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% in primele sapte luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la la lucrarile de constructii noi (-4,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-4,0%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 8,9%.

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+11,4%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,0%, respectiv cu 1,8%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8% in primele sapte luni fata de perioada similara din 2010.

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2011, comparativ cu luna iunie 2010, a crescut cu 12,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi, cu 32,2%, respectiv cu 17,0%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 11,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale, cu 45,3%, respectiv cu 27,7%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 1,2%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in iulie cu 13,5%.

In luna iulie 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 3,4% comparativ cu luna iunie 2011. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi astfel: lucrarile de reparatii capitale (-13,0%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,8%) si lucrarile de constructii noi (-4,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 31,3% si la cladirile nerezidentiale cu 1,5%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 7,6%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut in iulie fata de luna iunie cu 10,8%.

Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.