Yandex.Metrica

Piata constructiilor din Romania a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni s-a adus la cunostinta, acum cateva saptamani, ca piata constructiilor din Romania a inregistrat, conform datelor livrate de Oficiul European de Statistica, a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii.

Luna iunie a fost, cu alte cuvinte, foarte nefasta. Situatia s-a schimbat, insa, iar piata constructiilor din tara noastra a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4% fata de aceeasi luna a anului 2010, in conditiile in care, in zona euro, avansul a fost de 1,2%, iar la nivelul blocului comunitar de 0,2%, arata datele publicate luni de Eurostat.

Alte cresteri anuale importante au fost inregistrate in iulie in Polonia (17,4%), Spania (12,5%) si Germania (5,4%), cele mai mari scaderi consemnandu-se in Slovenia (-26,6%), Bulgaria (-13,3%) si Portugalia (-10,7%).

Raportat la luna iunie 2011, constructiile au avansat in Romania cu 3,3%, a doua crestere dintre tarile UE, fata de un avans de 0,3% la nivelul blocului comunitar si de 1,4% in zona euro.

Cresteri mai mari s-au inregistrat in Slovenia, de 10,3%, Germania (3,2%) si Polonia (1,2%), scaderi importante consemnandu-se in Marea Britanie (-4,3%), Suedia (-3,1%) si Portugalia (-2,8%).

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010, ca serie bruta, cu 5,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,7%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2011, comparativ cu luna mai 2011, a inregistrat o scadere cu 1,3%.

Acestea fiind spuse, merita remarcat faptului ca lucrurile par a se indrepta, piata constructiilor din Romania inscriindu-se pe o traiectorie ascendenta.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Al treilea declin din UE in privinta constructiilor

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in aprilie cu 17,2% fata de aprilie 2009, marcand cel de-al treilea declin din UE, in timp ce, fata de luna martie, constructiile au scazut cu 0,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in aprilie in Bulgaria (-22,7%), Spania (-18,5%) si Ungaria (-15,6%),[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Noi informatii despre piata constructiilor din Romania

Conform datelor livrate de Oficiul european de Statistica, in Romania a fost inregistrata a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii (-1,3%), comparativ cu luna precendenta. Suntem, de asemenea, informati ca o scadere similara a fost identificata si in Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca sectorul constructiilor o duce nu tocmai bine. Scaderi mai mari decat in Romania[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata constructiilor din Romania

Piata imobiliara este, prin definitie, complexa si pluriforma. In caz de recesiune, insa, piata imobiliara devine atat de imposibil de complexa si de pluriforma incat analizele definitive cad, inevitabil, sub incidenta efemerului. Suntem pusi in situatia problematica de a lansa judecati de valoare in contextul in care, deocamdata, nimic nu este sigur. Stim, in linii mari, ca preturile apartamentelor sunt[...]

Citeste mai mult
coming back soon