Yandex.Metrica

Piata chiriilor din Moscova este printre cele mai scumpe din lume

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Moscova se inscrie in topul celor mai scumpe orase din lume, si asta din punct de vedere cu totul rezidential, evident. In ciuda faptului ca recesiunea a mai taiat din avantul investitional al acestei capitale, dinamica tranzactionala continua sa fie la cote relativ ridicate.

La inceptului acestui an, compania internationala de consultanta imobiliara Kinght Frank a semnalat o cestere considerabila a activitatii pe segmentul rezidential de elita din Moscova. In ciuda faptului ca saltul inregistrat de acest sector a fost anticipat si analizat „la cald” de toate firmele specializate pe incropirea de statistici mai mult sau mai putin relevante, cresterea cu aproape 11% a preturilor i-a uimit si pe cei mai putin impresionabili.

Specialistii companiei Knight Frank sunt de parere ca aceasta majorare a tarifelor pentru sectorul rezidential de elita a fost facilitata de interesul crescut al cumparatorilor pentru nou-construitele cladiri de lux. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca in luna martie s-a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii din ultimii doi ani.

In prima jumatate a lui 2011, au fost inaugurate sase noi complexuri rezidentiale de clasa premium, adica mai mult decat in tot anul trecut, cand au fost finisate numai patru proiecte noi.

Intr-o „partial cu totul” alta ordine de idei, locuintele (la modul general, atat cele noi, cat si cele vechi) situate in centrul Moscovei se vand cu 12.000 dolari metrul patrat, iar apartamentele pozitionate semi-central sunt scoase pe piata cu 4.700 dolari metrul patrat.

In ceea ce priveste piata inchirierilor, lucrurile sunt la fel de costisitoare. Un apartament cu un dormitor situat in centru „se da”cu 1.500 dolari pe luna, iar unul semi-central cu aproximativ 900 dolari pe luna.

In aceeasi ordine de idei, un apartament cu trei dormitoare situat in centru se inchiriaza cu circa 4.700 dolari pe luna, in timp ce unul semi-central cu doar 1.600 dolari pe luna.

In timp ce piata isi revine din amorteala, dand semne de activitate perfect sanatoasa, cererea de inchiriere pentru proprietati mai scumpe (de la 10.000 dolari in sus) a crescut cu 11%. Cu toate acestea, cele mai cautate locuinte de închiriat sunt cele care se incadrează in bugetul de 4.000 dolari/luna.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
coming back soon