Piaţa bancară a devenit competitivă, băncile luptă să-şi ia reciproc clienţii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piaţa bancară a devenit brusc foarte competitivă, iar băncile luptă acerb să-şi ia clienţii reciproc prin oferte mai bune, odată cu implementarea OUG 50 privind creditele populaţiei, a declarat vicepreşedintele executiv al Băncii Comerciale Române.

“Oricine vrea acum să se refinanţeze de la o altă bancă şi să beneficieze de nişte costuri mai mici poate să o facă. Piaţa bancară a devenit brusc foarte competitivă şi noi luptăm acerb să ne luăm clienţii unii altora şi să le facem oferte mai bune.
Credem că mecanismele de piaţă şi mediul concurenţial care s-a creat sunt absolut suficiente pentru asigura inclusiv o reducere de costuri” este de părere Oana Petrescu, vicepreşedinte executiv în cadrul BCR, responsabil pe segmentul de Retail Division & Private Banking, citată de NewsIn.

Ea susţine că nu este nevoie de o intervenţie administrativă în ce priveşte costurile bancare, pentru că s-ar produce distorsiuni. “Noi ne dorim ca această ajustare să fie mecanismul logic firesc al funcţionării instrumentului economiei de piaţă şi al legislaţiei în vigoare”, a adăugat Petrescu care mai spune că băncile ar trebui să fie consultate atunci când se fac iniţiative legislative.

Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.