Yandex.Metrica

Petrom se muta intr-un sediu de 130 mil. euro

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a inaugurat ieri noul sediu, Petrom City, amplasat in zona Straulesti, dupa o investitie de circa 130 milioane de euro. Proiectul va reuni aproximativ 2.500 de angajati din sapte sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti.

In cei 100.000 mp ai Petrom City vor lucra circa 2.500 de angajati, suprafata medie per angajat fiind de 9,5 mp. Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu din zona Straulesti a inceput in trimestrul al patrulea al acestui an si va fi incheiat in trimestrul al doilea din 2011, cei mai multi angajati mutandu-se din vechiul sediu, amplasat in zona aviatorilor.

Petrom City cuprinde cinci cladiri: doua cladiri administrative ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date, o centrala electrica 5 MW si 900 de locuri de parcare. La acestea se adauga un centru de conferinte, propriul centru de training, centru medical, restaurant, cafenea, zone de intalniri informale, spatii verzi atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor.

Centrul de date este cel carer sustine activitatea IT pentru Petrom si OMV in colaborare cu centrul de date din Viena. Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe zece ani de catre compania IBM, care va furniza servicii din industrie catre Petrom, OMV si alti clienti din Romania.

Investitia totala in noul sediul al Petrom se ridica la peste130 milioane euro si include reabilitarea ecologica, proiectul de infrastructura, constructia cladirilor si a centralei electrice. In reabilitarea ecologica au fost investiti 16 milioane de euro, iar in infrastructura stradala, 6 milioane de euro.

Aproximativ 4.000 de oameni, peste 150 de companii diferite au lucrat la Petrom City, in diferite stadii ale lucrarilor.

Terenul pe care este construit proiectul Petrom City a fost parte dintr-un fost depozit de produse petroliere, insa ca urmare a bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, rezervoarele au fost avariate ceea ce a cauzat contaminarea solului. Procesul de decontaminare a fost realizat prin procese naturale si au fost extrasi circa 2.000.000 litri de produse petroliere.

Apa de ploaie din zona Petrom City va fi colectata, transportata prin sistemul de decontaminare a apei si pompata dupa curatare printr-o conducta de 600m in lacul Grivita. In plus, circa 210 copaci vor fi plantati pe terenul Petrom City si in jurul acestuia, sustin reprezentantii companiei.

Strazile, cu o lungime totala de 1,7 km, sunt prevazute cu sistem de iluminat, spatii verzi si piste de biciclete. In plus, intreaga retea de cabluri este subterana, in linie cu noile standarde Net City.

OMV Petrom are un capital social de 5,664 miliarde lei, divizat in 56,644 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51,01% din actiuni. Ministerul Economiei are 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea detine o participatie de 20,11%, restul titlurilor, reprezentand 8,24% din capitalul social, fiind listate la bursa.

Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Al treilea declin din UE in privinta constructiilor

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in aprilie cu 17,2% fata de aprilie 2009, marcand cel de-al treilea declin din UE, in timp ce, fata de luna martie, constructiile au scazut cu 0,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in aprilie in Bulgaria (-22,7%), Spania (-18,5%) si Ungaria (-15,6%),[...]

Citeste mai mult
coming back soon