Yandex.Metrica

Peste 80% dintre romani sunt in ilegalitate! Vezi in ce regiuni stau cei care respecta legea asigurarilor de locuinte

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asigurarea locuintelor este obligatorie dar, numai o parte dintre romani se afla in legalitate. Mai exact, 17,7% din locuintele romanilor aveau incheiate polite de asigurare in prima jumatate a acestui an.

Asigurare locuinta- blog 28.07Conform datelor PAID(Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), din cele 8,5 milioane de locuinte, doar 1.506.117 au asigurari active la data de 30 iunie 2015. Paradoxal, cifrele sunt imbucuratoare tinand seama de faptul ca in urma cu un an numarul de polite era de numai 1.350.110.

Topul pe regiuni este dominat de Bucuresti cu 20.1% din totalul politelor, Muntenia cu 19,8% si Transilvania cu 16,4%. La polul opus se afla: Crisana 4,2%, Bucovina 3,5% si Maramures 2,7%.

Potrivit statisticilor PAID, cele mai multe polite active sunt in mediul urban 72,6%, in vreme ce politele din mediul rural au o pondere de 27,4%. Locuintele de tip A, care sunt construite din materiale superioare, sunt cele mai “asigurate”- 88,4% din total, in vreme ce locuintele de tip B au o pondere de numai 11,6% din total.

Asigurarea locuintelor este obligatorie incepand cu luna iulie 2010. Cele 3 riscuri asigurate sunt: cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren.

Valoarea primei de asigurare pentru locuintele de tip A este de 20 EUR pentru 20.000 EUR suma asigurata, iar pentru locuintele de tip B de 10 EUR pentru 10.000 EUR suma asigurata.

Polita de asigurare obligatorie a locuintelor se incheie pentru o perioada de 12 luni.

Sursa: Economica.net

Echipa Blitz

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

PAID-ul risca sa-si piarda clientii: romanii nu vor sa-si asigure locuintele

Reprezentantii PAID au declarat recent ca au fost dezamagiti de numarul impardonabil de mic de proprietari care s-au achitat de datoria de a-si asigura locuintele. Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina. In[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Doar 7% dintre locuinte au fost asigurate pana acum

Atitudinea romanului fata de politele de asigurare obligatorie a locuintelor se contureaza cu o maxima claritate. A spune ca nu-i pasa este, in acest moment, o platitudine care nu merita dezbatuta. In ciuda faptului ca data limita pentru achitarea sumelor aferente acestor polite este 15 iulie, doar 7% dintre locuintele din Romania au fost asigurate pana in acest moment. 7,8[...]

Citeste mai mult
coming back soon