Yandex.Metrica

Peste 10 zile se da startul programului “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca noile reglementari ale programului Prima Casa 4 au fost, in sfarsit, publicate in Monitorul Oficial si ca, imediat ce va fi semnat protocolul cadru dintre institutiile financiare si Fondul National de Garantare, proiectul imobiliar guvernamental va fi demarat, spre nesfarsitul extaz al celor care nu dispun de capitalul monetar necesar pentru achizitionarea unei locuinte.

Modificarile esentiale operate in structura programului Prima Casa 4 sunt urmatoarele: statul garanteaza creditele acordate in proportie de numai 50%, iar proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica decat 50 mp au posibilitatea de a solicita un credit bancar pentru o locuinta mai spatioasa.

In ceea ce priveste restul aspectelor importante ale acestui program imobiliar guvernamental, suntem informati ca nimic nu s-a schimbat in mod dramatic. Avansul solicitat ramane la 5%, iar marjele de dobanda aplicate peste indicatorii pietei imobiliare nu depasesc procentele de 2,5% (ROBOR) si, respectiv, 4% (EUROBOR).

Suntem, de asemenea, informati ca CEC Bank va fi, cel mai probabil, prima institutie financiara care va acorda credite in cadrul programului Prima Casa 4.

Banca Naţionala este si ea pozitiva pentru ca bancile sa participe la acest program, cred ca normele vor fi aprobate relativ simplu, repede. Acum depinde cat de mare va fi aglomeratia. Eu cred ca noi vom fi printre primele banci care vor demara si am speranţa ca in maximum o saptamana sa avem aprobate normele. Iar de la momentul aprobarii nu mai trebuie altceva decat sa demareze programul. In maximum zece zile, cred vom reusi sa facem acest lucru.”, a declarat Radu Gratia Ghetea, presedintele CEC.

In ciuda extazului generat de publicarea noilor norme tehnico-juridice ale programului Prima Casa 4, exista bancheri care prefera, cel putin deocamdata, sa ramana precauti si sa nu se hazardeze inutil.

Dupa ce BNR va aproba normele, trebuie sa lucram si noi la sistemul informatic intern. Eu sper ca in maximum trei saptamani – o luna să fim pregatiti pentru lansarea programului.”, a declarat Adrian Jantea, director de promovare si distributie BRD.

Deocamdata atat despre programul Prima Casa 4.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 1 Comentarii

Diagnostic "Prima Casa 4"

Am fost informati acum cateva zile ca programul Prima Casa 4 a fost blocat din motive, din pacate, necunoscute noua. Desi oficialii Fondului National de Garantare au declarat recent ca acest proiect imobiliar cvasi-guvernamental este tinut in loc de insasi institutiile statului, institutii care intarzie sa aprobe documentele necesare, nu suntem inca lamuriti in ceea ce priveste problemele peste care[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa 4" a fost blocat

Ziarul Financiar ne informeaza ca programului Prima Casa 4 a fost blocat. Cu toate ca premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul lui aprilie ca aceasta a patra editie a proiectului imobiliar guvernamental poate debuta imediat dupa sarbatorile pascale, aspectele tehnico-legale s-au complicat inoportun. Se pare ca Prima Casa 4 nu poate fi demarat intrucat protocolul de colaborare cu Fondul[...]

Citeste mai mult
coming back soon