Yandex.Metrica

Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le adresezi agentului tau imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Agentii imobiliari profesionisti sunt obisnuiti cu intrebarile pe care i le adreseaza vanzatorii de locuinte. “Curiozitatea” acestora este indreptatita, in conditiile in care piata imobiliara romaneasca este inca un teritoriu destul de permisiv, ce ofera posibilitati de operare atat profesionistilor cat si oportunistilor de ocazie.

Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le pui agentului tau imobiliarNoi te incurajam, vanzatorule, sa pui cat mai multe intrebari, pentru a identifica cel mai bun agent imobiliar care sa te reprezinte si in acest sens am realizat un top al celor mai bune 5 intrebari:

1. De cat timp activezi in domeniul imobiliar? Sigur, ca in sport, exista si oameni foarte talentati si perioada de timp in cazul lor nu este un criteriu sa nu-ti vanda proprietatea. Mai mult, un specialist are in spatele sau o echipa care-i sustine activitatea. Ce este important la aceasta intrebare este modul in care vei primi raspunsul. Agentul imobiliar din fata ta trebuie sa stie sa se vanda pentru a putea vinde proprietatea ta.

2. Ce vanzari ai mai intermediat in zona mea? Un profesionist va pastra confidentialitatea tranzactiilor incheiate, insa iti va putea oferi informatii generale, inclusiv cele legate de pretul de tranzactionare, in limita confidentialitatii datelor persoanelor pe care le-a reprezentat. Atentie! Faptul ca agentul tau imobiliar nu a performat in zona in care se gaseste proprietatea ta, dar a incheiat tranzactii in alte zone, nu insemna ca nu va reusi sa te ajute sa vinzi.

3. Cum vei rezolva o problema(si o vei numi) aparuta in cadrul procesului de vanzare? Imobiliarele reprezinta o industrie ce pune mare pret pe relatiile dintre vanzator si consilierul lui imobiliar, respectiv intre cumparator si acesta. Este foarte important ca aceasta relatie sa fie sincera, deschisa, inca de la inceput si orice problema sa fie prezentata si discutata de toti cei implicati pentru a se gasi o solutie favorabila. Raspunsul la aceasta intrebare iti va spune in ce masura agentul tau imobiliar este implicat in parteneriatul vostru.

4. Care este comisionul tau? Se stie faptul ca nivelul comisionului standard pe piata imobiliara romaneasca este de 2%, aplicat la valoarea la care se va tranzactiona proprietatea respectiva. Nu este rau sa incerci sa negociezi acest comision, oricine vrea sa plateasca mai putin, insa trebuie sa iei in calcul faptul ca un comision redus nu-l va motiva suficient pe agentul tau incat sa vanda proprietatea ta si nu una concurenta. In plus, iti permiti sa renunti la cateva dintre posibilitatile de promovare oferite pentru un pachet full?

5. Care este planul de marketing pentru proprietatea mea? Este o intrebare la care numai un profesionist va avea raspuns si solutii. O strategie de marketing nu se poate realiza si personaliza pentru fiecare oferta de catre o singura persoana, un om bun la toate. Este nevoie de o echipa de specialisti, este nevoie de cercetare, sunt necesare tehnici de marketing specifice care pot functiona pentru o proprietate si pentru alta nu. Acest lucru numai un profesionist il poate sti, iar raspunsul sau la intrebarea de mai sus te va convinge de acest lucru.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

5 motive pentru a lucra cu un agent imobiliar!

Cine are nevoie de motive atunci cand patrunde intr-un teritoriu necunoscut, ne veti intreba? Agentii imobiliari profesionisti au educatia, specializarea si experienta pentru a lucra pentru tine si pentru a obtine rezultate mai bune decat ai obtine tu. Dorim sa dezvoltam aceasta tema, pentru ca explicatiile simple genereaza cele mai multe intrebari. Iar noi suntem aici tocmai pentru a raspunde[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te reprezinta exclusiv in cadrul tranzactiei sau daca reprezinta ambele parti. Esti tentat sa spui ca, fiind in situatia de a reprezenta ambele parti, consilierul imobiliar se afla intr-un conflict de interese.[...]

Citeste mai mult