Yandex.Metrica

Pentru dezvoltatorii imobiliari abia acum incep adevaratele probleme!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cea mai mare parte a imprumuturilor efectuate de catre dezvoltatorii imobiliari, au fost efectuate in anul de gratie 2007, iar dupa cinci ani, acestea au ajuns la maturitate. In conditiile unei piete imobiliare aflata inca in blocaj, datorita ritmului scazut al vanzarilor, dezvoltatorii vor trebui sa gaseasca variante de a refinanta aceste imprumuturi si, cum normele BNR par sa se inaspreasca, aceste refinantari vor fi greu de obtinut.

Specialistii de la J.L. LaSalle, prognozeaza pentru 2012 o crestere a cererilor de finantare, dar si aparitia pe piata a unor jucatori noi:

“Ca urmare a acestei situatii, o serie de produse de prima calitate ar putea ajunge pe piata si sa atraga investitorii institutionali(banci de investitii, fonduri de pensii sau asigurari, n. red). Mai mult, oportunitatile astfel create pentru creditele punte ar putea aduce un nou tip de jucatori pe piata”.

Astfel, acesti investitori institutionali au o oportunitate buna de a intra pe piata in conditiile unei piete inaccesibila unor noi dezvoltatori si, de asemenea, in conditiile dificultatilor financiare cu care se confrunta dezvoltatorii aflati deja in piata. Pe de alta parte, singurele proiecte care vor avea trecere, vor fi cele de prim rang, atat in ceea ce priveste cladirile de birouri, cat si in privinta centrelor comerciale.

“Pe masura ce refinantarea imprumuturilor va continua sa fie extrem de selectiva si va trebui sa faca fata unor restrictii aditionale in lunile urmatoare, aproape toate proiectele care nu se inscriu in categoria cladirilor de birouri prime sau a centrelor comerciale dominante, vor fi probabil extrem de putin tranzactionate”, precizeaza raportul JLL.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Dezvoltatorii imobiliari isi dau terenurile in arenda

In conditiile in care economia Romaniei este la pamant, nu este de mirare ca dezvoltatorii imobiliari de toate facturile isi sisteaza proiectele si astepta vremuri de mai mare stabilitate financiara. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca terenurile achizitionate inainte de recesiune sunt folosite, chiar daca pare improbabil si ridicol, pentru cultivarea legumelor si cerealelor. Sa nu credeti, insa,[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

BLITZ, cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015!

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand. „Aceste premii reprezinta in primul rand recunoasterea la[...]

Citeste mai mult
coming back soon