fbpx Yandex.Metrica

Pavilionul Stejarul – prima lucrare comisionata de stat care primeste un premiu de arhitectura

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la Money.ro ne informeaza ca Pavilionul Stejarul pentru Hidroelectrica este prima lucrare comisionata de stat care primeste un premiu de arhitectura. Distinctia este salutara, dovedind un interes deloc neglijabil al autoritatilor nationale pentru aspectele de factura artistica ale imobilelor contractate in scopuri esentialmente functionale.

ZIP&BDX Studio a primit premiul cel mare la sectiunea „Arhitectura – proiecte social culturale”, in cadrul Anualei de Arhitectura. Evenimentul a fost organizat de Ordinul Arhitectilor, filiala Bucuresti.

Peste tot in lume statul contracteaza pentru spasiile publice birouri de arhitectura puternice, recunoscute pentru calitatea in arhitectura, pentru ca se doreste crearea de cladiri emblematice. Acest premiu este un prim pas catre normalitate si speram ca tot mai multe birouri sa aiba ocazia de a lucra pentru astfel de proiecte cu libertate de creatie, chiar daca este vorba despre lucrari de stat” a declarat arhitectul Marius Calin, membru fondator ZIP&BDX STUDIO.

Pavilionul Stejarul este o lucrare cu un inalt grad de dificultate tehnica, care a presupus mult efort din partea arhitecţilor si a constructorilor, pentru un rezultat pe masura.

Pavilionul este amplasat in vecinatatea cladirii Hidrocentralei si respecta cele doua elemente cheie: locarea intr-un ambient montan, pe cursul unei ape, printre copaci, dar in apropiere de o centrala hidroelectrica.

Transparenta a jucat un rol principal in elaborarea conceptului, fiind extrem de importanta relatia interiorului cu exteriorul. Se remarca situarea la marginea malului, in consola.

Biroul de arhitectura a fost creat in 2004 de arhitectii Marius Calin si Roxana Rosca, dupa ani de experienta in proiectare pe pietele de arhitectura din Statele Unite, Taipei şi Shanghai. Ambii arhitecti au studiat initial la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti, pentru ca ulterior sa isi completeze educatia la Universitati din Franta si Statele Unite.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Urmatorii 2 ani aduc proiecte noi pe piata birourilor

Am fost informati acum cateva saptamani ca piata birourilor este un sector prea putin avariat de criza economica, viitorul aducand, cel putin in teorie, o serie de proiecte pertinente. Amintim, in aceasta ordine de idei, programul european de relocare a firmelor in cladiri „verzi”, program amplu care va obliga si Romania sa investeasca sume deloc neglijabile in construirea de imobile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
coming back soon