Yandex.Metrica

Parerea specialistului: de ce sa alegi o casa pe pamant gata construita?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O locuinta proprie este dorinta oricarei persoane, iar daca ne referim la o casa pe pamant, dorinta se transforma in vis iar visul poate deveni realitate. O casa pe pamant aduce in viata ta exact acele elemente pe care mereu le-ai cautat: independenta, intimitate, confort, siguranta si, bineinteles, un anumit statut social.

De ce sa alegi sa locuiesti intr-o casa pe pamant gata construita si sa nu-ti construiesti tu singur una? Pentru ca este posibil ca aceasta sa-ti ofere toate conditiile de care ai nevoie, te scuteste de drumuri repetate pentru tot felul de avize si autorizatii, te scuteste de luni intregi de santier si, mai mult, te poti muta imediat!

Am analizat o astfel de oferta impreuna cu Catalin Priscornita, consilier imobiliar in departamentul de case-vile vanzari.

Care sunt plusurile acestei oferte? De ce sa aleg sa locuiesc aici si nu in alta parte?

Locatia este insorita, vecina cu zona de protectie a Clujului, in concluzie nu exista posibilitatea de a se construi in imediata apropiere. Zona este aerisita si dedicata exclusiv constructiilor individuale. Din punct de vedere tehnic, calitatea materialelor este superioara: lemn tratat, uscat, straturi de izolatie multiple, polistiren de 10 cm, vata bazaltica de 20 cm, placa osb, etc.
Poti sa locuiesti si in alta parte dar, daca esti iubitor de natura, este locul ideal.

Despre finisaje, ce poti sa-mi spui?

Finisajele sunt peste medie. Vopseluri Knauf, faianta Marazzi, tamplarie pvc Rehau, pervaze exterioare marmura, parched de 8 mm Holver Austria, instalatii cupru, etc. Mai mult, din punct de vedere al incalzirii se poate opta pentru 3 tipuri de centrale: pe curent, pe peleti sau pe lemn, iar costurile acestor lucrari sunt suportate exclusiv de catre proprietar.

Pe mine m-ai cucerit, dar hai sa vorbim acum despre pret. Este un pret echitabil? Ce variante de plata sunt?

Exista varianta de plata cash, esalonat pe o perioada de maxim 6 luni, sau prin credit ipotecar. Pretul este mai mult decat echitabil si voi dezvolta putin acest aspect.
-130 mp utili = 150 mp construiti = 60.000 euro ( stadiu semifinisat )
-teren 350 mp, 1 mp = 70 euro + viabilizare + autorizatie si proiect = 30.000 euro.
-finisajele, aproximativ 15.000 euro
Cost productie: 105.000-110.000 euro.
Pret public vanzare 116.500 euro neg.
Profit de maxim 10-15%

Cui recomanzi sa locuiasca aici? Tie ti-ar placea?

Sa stii ca sunt in discutii avansate pentru a achizitiona una din case. Recomand sa locuiasca aici oricarei persoane atrasa de natura, de aer curat, de spatiu, de lumina, de liniste, dar in acelasi timp, sa aibe acces usor, in doar cateva minute, la facilitatile orasului. De asemenea, cei care nu doresc sa-si faca griji pentru facturile mari la utilitati, pot locui aici. Sunt case speciale pentru oameni speciali.

Mai multe detalii despre oferta analizata, avand id-ul X3SH110E4, gasiti pe site-ul companiei Blitz Imobiliare: www.blitz-imobiliare.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila. Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Constructor de ocazie. Construieste-ti o casa cu numai 6.000 de euro!

"Ia-ti liber in weekend si construieste-ti singur casa"- aceasta este varianta pe care ne-o propune un tanar arhitect britanic. Alastair Parvin a gandit WikiHouse un proiect de locuinta simpla, adaptabila, ieftina si usor de ridicat. Autorul sustine ca locuinta "inventata" de el poate fi construita in numai o zi, pentru realizarea ei putand fi folosite diferite materiale care se imbina[...]

Citeste mai mult
coming back soon